Varžysis namų aludariai

Šiųmetis konkursas duris atvers ne tik aludariams, bet ir alaus gurmanams, kurie nori plačiau susipažinti su namų aludaryste, jos tradicijomis, paragauti skirtingų rūšių alaus. Gyčio Gurklio, vieno iš konkurso organizatorių, teigimu, dalyviai kasmet nustebina originalumu ir alaus kokybe.
„Man, pavyzdžiui, patinka šviesūs belgiški eliai, šviesūs amerikietiški eliai, o tamsių kvietinių nemėgstu. Tačiau per kiekvieną taurę paragauju bent keletą pasaulinės klasės alaus egzempliorių, kuriuos pagamina žmonės, aludaryste užsiimantys vos metus. Tai aludariai, kurie pasitiki savo jėgomis išmokti ir padaryti kažką nauja, anksčiau nebandyta, ir jiems tai puikiai sekasi“, — mano G. Gurklys.
Brandi tradicijaAndrius Bagdzevičius, vienas konkurso teisėjų bei „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ aludaris, kuris eksperimentuoja ir kaip namų aludaris, pasakoja, kad namų aludarystė Lietuvoje jau yra pasiekusi brandą.
„Namų aludarystę Lietuvoje jau būtų sunku vadinti besivystančia. Susidariusi kritinė masė namų aludarių bando vis kažką nauja ir įdomaus, dalinasi patirtimi. Aludariai yra stiprūs alaus kultūros skleidėjai, kuriems naminis alus – ne pigus svaiginimosi būdas, o daug kantrybės, žinių ir užsispyrimo reikalaujantis hobis, šiuo metu atgimstantis naujomis apraiškomis, stilių ir rūšių įvairove“, — teigia A. Bagdzevičius.
„Aludarių taurės 2015“ renginio pradžia – 11.00 val., Vilniaus bare „Portobello“. Viešoji degustacija, prasidės 12.00 val., 16.30 val. bus pristatomas namų aludario Andriaus Jučo alus, išvirtas po „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ stogu. „Aludarių taurės 2015“ nugalėtojai bus skelbiami 18.00 val.