Rekomenduojame: knygos

Publikuota: 2015-10-04
„Matton“ nuotr.
„Matton“ nuotr.
 

Šiandien laisvalaikio skaitiniams siūlome nusikelti į XX amžiaus pradžios Šanchajų su romanu „Malonumų rūmai“ bei pasinerti į kvapnų prancūziškos virtuvės svaigulį Davido Lebovitzo „Mano Paryžiaus virtuvėje“.

„Malonumų rūmai“, Amy Tan

Iš anglų kalbos vertė Aušra Stanaitytė-Karsokienė

„Tyto alba“, 2015 m.

Amy Tan (Eimi Ten, g. 1952 m.) – amerikietė rašytoja, kinų imigrantų dukra, kurios knygose nuolat grįžtama prie motinos ir dukters santykių ir savosios tapatybės paieškų. Ji – tikra iliuzijų kūrimo meistrė, istorijų pasakotoja, moters sielos gelmių žinovė; ne veltui visos septynios jos knygos tapo pasauliniais bestseleriais, o jų autorė laikoma viena geriausių dabarties JAV rašytojų.

Naujausiame savo romane „Malonumų rūmai“ Amy Tan nukelia skaitytojus į XX a. pradžios Šanchajų – nerimastingą, prabangų ir paslaptingą. Amerikietė Violeta Mintern – privilegijuota, drąsi ir savavališka; juk jos motina Lulu – prestižiškiausių visame mieste kurtizanių namų savininkė. Tame paslapčių ir aistrų kupiname pasaulyje mergaitės laukia puiki ateitis. Tačiau stoja neramūs laikai: Čingų dinastija griūva, revoliucija ir naujai susikūrusi respublika apverčia aukštyn kojom nusistovėjusią tvarką. Keturiolikmetė Violeta tampa klastos auka.

„Mano Paryžiaus virtuvė“, David Lebovitz

Iš anglų kalbos vertė Eglė Mačerauskė

„Vaga“, 2015 m.

Davidas Lebovitzas beveik visą gyvenimą dirbo profesionaliu šefu ir konditeriu; 13 metų jis triūsė restorane „Chez Panisse“, o 1999 m. paliko restoranų verslą ir pradėjo rašyti knygas. 2004 m. jis persikėlė gyventi į Paryžių ir pavertė davidlebovitz.com fenomenaliai populiariu tinklaraščiu. D. Lebovitzas yra parašęs 6 knygas.

Šioje knygoje Davidas klasikai įkvepia modernumo: supažindina su ne tokiais žinomais maisto produktais ar jų deriniais, pateikia 100 saldžių ir nesaldžių patiekalų receptų, kurie atspindi šiuolaikinių paryžiečių valgymo įpročius ir kultūrą. Čia jūs rasite prancūziškos svogūnų sriubos, baltųjų pupelių, dešrelių ir antienos troškinio, kiaulienos šonkauliukų su karamele ir daugybės kitų patiekalų receptus. Davidas su jam būdingu išskirtiniu sąmoju pasakoja įvairiausias istorijas, pažeria šūsnį spalvingų miesto ir virtuvės nuotraukų, atvirauja apie keistenybes, sunkumus ir džiaugsmus.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau