2024-09-13 20:00

Iš krosnies, bet nebūtinai švieži: Prancūzijoje toks gaminys jau kas ketvirtas

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Šaldyti kruasanai išstumia iš kavinių šviežiai gaminamus kepinius tiek konditerijos širdyje Prancūzijoje, tiek Lietuvoje. Prognozės rodo, kad bendras kepinių sektorius kasmet augs 1–2%, o šaldytų kepinių, įskaitant ir duoną, ir pyragaičius, pardavimai kasmet turėtų kilti 7%.

„Pramoninių kruasanų žygis yra naujausias pavyzdys, kaip siekiant didesnio ekonominio efektyvumo ir sprendžiant specializuotos darbo jėgos, šiuo atveju –kepėjų, trūkumo problemą masinė gamyba išstumia smulkius amatininkų amatus“, – rašo „Financial Times“ (FT).

Mantas Agentas, „Mantinga Group“ vadovas, tikina, kad panašios tendencijos vyrauja ir Lietuvoje. Šviežios duonos sektoriui vangiai augant, konkurencinis įmonės pranašumas – šaldyti kepiniai. Marijampolės įmonė nešaldytus parduoda tik sumuštinius. Maždaug 57% produkcijos eksportuoja.

52795
130817
52791