2023-11-18 13:12

Po Sardiniją – kitais keliais

Sardinijos vėliava. „Shutterstock“ nuotr.
Sardinijos vėliava. „Shutterstock“ nuotr.
Pirmas kvapas, kurį pajuntu išlipusi iš lėktuvo Kaljario oro uoste, – helichrysum, arba šlamučių. Jis lydi visą kelionę, kad ir kur būtum – mieste, kaime, dieną, naktį... Ir nors dabar ne pats tinkamiausias metas skristi į Sardiniją, kad pajustum svaiginamą helichrysum aromatą, lietuvių liaudis sako: ruošk roges vasarą, o ratus – žiemą. Kita vertus, Sardinija įdomi bet kokiu metų laiku.

Praleidus vos kelias paras svečioje šalyje, žarstytis patarimais būtų nei šis, nei tas, bet niekur nedingsi – projekto „Tasty. Wine&Food Experience in Sardinia“ organizatoriai pakvietė į salą 8 žurnalistus iš 8 šalių ir per kiek įmanoma trumpesnį laiką parodė kiek įmanoma daugiau dalykų – dienotvarkė buvo taip griežtai sudėliota nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro, kad tik per vargus grupei pavyko „išsikovoti“ pusvalandžio trukmės pertrauką Poetto paplūdimyje Kaljaryje, kurį (ir paplūdimį, ir miestą), spalio temperatūrai peršokant +30 laipsnių Celsijaus, matėme tik pro autobuso langą.  

Laimė, Sardinijoje buvau trečią kartą (ir, pasitaikius progai, keliaučiau vėl), taigi šiokią tokią orientaciją jaučiuosi turinti, juolab kai kuriose vyninėse teko lankytis ne sykį.

52795
130817
52791