2023-10-24 16:06

Lietuviškos kombučos gamintojų užmojai – pakeisti Grand Cru šampaną

Martynas Žemavičius, UAB „ACALA Group“ vadovas ir bendrasavininkis. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Martynas Žemavičius, UAB „ACALA Group“ vadovas ir bendrasavininkis. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Gal ir atrodo, kad viskas, ką paliesi, virsta auksu. Bet reikia ir sunkius kelius nueiti, ir kristi, ir nusibrozdinti, o nukraujavus keltis ir eiti toliau“, – kalba Martynas Žemavičius, UAB „Acala Group“ vykdomasis direktorius ir vienas iš trijų akcininkų. VŽ pašnekovas yra sakęs, jog prieš gerus ketverius metus jis nė nežinojo, kas yra kombučia. Dabar 2020 m. birželį Kaune atidaryta gamykla eksportuoja šį gėrimą į 13 šalių, o šių metų planuose – dar 6 rinkos.
  • „Acalos“ kombučia – pirmasis lietuviškas gėrimas „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų meniu.
  • Sėkmės sudedamoji – įvardinti vartotojų poreikiai.
  • Karjeros Londone pamokos.
  • Per pusę metų – 13 rinkų, bendrovės planuose – eksportuoti 95% gėrimo.
  • Kaip kombučos dievas nuleido „Acalai“ valtį.

podcast::ExQKDgs1

52795
130817
52791