2020-01-14 17:30

Virtuvės meistrai D. Praspaliauskas ir T. Rimydis apie restoranų tendencijas: tvaru ir lokalu

Deivydas Praspaliauskas, restorano „Amandus“ šefas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Deivydas Praspaliauskas, restorano „Amandus“ šefas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Avokadai, burokėliai, Benedikto kiaušiniai, mėsainiai, sezoninės daržovės ir vaisiai, atsakingas vartojimas – tokios kulinarijos tendencijos vyravo praėjusį dešimtmetį. Ką ir kaip valgysime kelerius artimiausius metus, VŽ klausė virtuvės meistrų Deivydo Praspaliausko ir Tomo Rimydžio.

Apžvelgdama pirmąjį XXI a. dešimtmetį, naujienų agentūra „Bloomberg“ pastebi, kad jis iš esmės pakeitė mūsų požiūrį į maistą. Tiesiogine prasme. Antai 2010 m. rudenį debiutavo socialinis tinklas „Instagram“, ir dabar skaičiuojama, jog jame kasdien paskelbiama apie 95 mln. nuotraukų ir vaizdų, o maistas ir gėrimai yra viena populiariausių tinklo naudotojų temų. Taigi grožio lėkštėse neturėtų mažėti.

Šefai ir ūkininkai

Ir Lietuvoje, bent didžiuosiuose miestuose, tapo įprasta vietą vakarienei rinktis ne pagal restorano pavadinimą, o pagal jo virtuvės meistrą.

52795
130817
52791