Paskelbti 50 geriausių pasaulio restoranų: triumfavo italai

Publikuota: 2018-06-20
Restorano „Osteria Francescana" virtuvės šefas Massimo Bottura. „Reuters" / „Scanpix" nuotr.
Restorano „Osteria Francescana" virtuvės šefas Massimo Bottura. „Reuters" / „Scanpix" nuotr.

Kasmetiniuose prestižiniuose geriausių pasaulio restoranų 50-uko rinkimuose („The World‘s 50 Best Restaurants“) nugalėjo Italijos Modenos mieste įsikūręs „Osteria Francescana“, kuriam vadovauja virtuvės šefas Massimo Botura.

„The World‘s 50 Best Restaurants“ sąrašas skelbiamas nuo 2002 m. Šiuo rinkimus inicijuoja viešojo maitinimo sektoriui skirtas įtakingas britų žurnalas „Restaurant Magazine“, o geriausiuosius renka kulinarijos profesionalai.

„Osteria Francescana“ geriausių pasaulio restoranų 50-uke atsirado 2016 m., pernai šiam restoranui buvo skirta antroji vieta, o šiemet italų šefo vadovaujama įstaiga pelnė pagrindinius laurus.

Pasak konkurso rengėjų, „Osteria Francescana“ siūlo vieną ypatingiausių valgymo patirčių, o restorano patiekalai pasižymi drąsa bei puikiai derinamomis vietos tradicijomis ir modernia virtuve.

Visą geriausių pasaulio restoranų 50-uką rasite ČIA.

[infogram id=“_/gvVy4b1TUVloKsRW9o5m“ prefix=“69Z“ format=“interactive“ title=“savaitgalis: geriausi restoranai“]

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Restoranai gręžiasi į pusryčiautojus – pajamos iš pusryčių išaugo dvigubai Premium 5

Lietuvoje daugėja pusryčiaujančiųjų ne namie, teigia restoranų ir kavinių valdytojai. Pusryčių segmentas...

Kavarsko koldūnų valgytojų daug, bet staliukų buvo ir bus 4 22

Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, yra nuo XVI a. legendose minimas šv. Jono šaltinis, kuris kartais...

Geriausio restorano šefas M. Praškevičius: pirmą kartą sėdžiu savo rogėse 3

Martynui Praškevičiui, Vilniuje veikiančių restoranų „Stebuklas“ ir „Džiaugsmas“ bendraturčiui, dainos...

Laisvalaikis
2018.07.04
Lietuvos virtuvės meistrės iš Honkongo grįžo su bronza

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona...

Laisvalaikis
2018.07.03
Prancūzijos mėsininkai vyriausybei skundžiasi dėl veganų išpuolių 17

Prancūzų mėsininkai savo šalies vyriausybei parašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl dažnėjančių...

Laisvalaikis
2018.07.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau