2025-12-01 19:35

Paaiškėjo 30 geriausių Lietuvos restoranų, pirmoje vietoje „Nineteen18“

Andrius Kubilius, geriausio Lietuvos restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Andrius Kubilius, geriausio Lietuvos restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Gruodžio 1-osios vakarą paskelbtas lietuviškasis šių metų „30 geriausių restoranų“ reitingas. Jo naujovė – sąrašas „Geriausi iš geriausių“, arba, kaip sako rinkimų organizatorė „Gero maisto akademija“ – „Best of The Best“, į kurį šiemet įtraukti du restoranai.

Pradėkime nuo sąrašo, tiksliau – kol kas sąrašėlio „Geriausi iš geriausių“, nes jis pateisina, kodėl šiemet 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše nematyti dviejų, metai iš metų jame užimdavusių pirmąsias vietas. 

Taip, tai restoranai „Gaspar’s“ ir „Džiaugsmas“, kurių virtuvėse dirba jų šefai ir savininkai Gasparas Fernandesas ir Martynas Praškevičius. Jų vadovaujami restoranai po du kartus užėmė pirmąsias vietas, ir tai „užtrenkė“ jiems duris į geriausiųjų sąrašą. Tačiau atvėrė duris į kitą – į sąrašą „Best of The Best“, į kurį, pasak Lino Petrukaičio, 30-ies geriausių Lietuvos restoranų apdovanojimus organizuojančios „Gero maisto akademijos“ (GMA) sumanytojo, nuo šiol pateks restoranai, ne mažiau nei du kartus užėmę pirmąją sąrašo vietą. 

52795
130817
52791