Skandinavų „White Guide“ išrikiavo geriausius Lietuvos restoranus

Publikuota: 2017-11-30

Lapkričio 29-osios vakarą Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į prestižiniu vadinamą Skandinavijos restoranų gidą „White Guide“. Į geriausių Latvijos, Estijos ir Lietuvos 30-ies restoranų sąrašą pateko aštuoni iš penkiolikos šio gido ekspertų aplankytų mūsų šalies restoranų.

Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas šių metų kovą Kaune atidarytas restoranas „Numan“. Kad skandinavų ekspertų vertinimas nebuvo iš piršto laužtas, rodo faktas, jog „Numan“, vos pradėjęs veikti, šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše užėmė 3-ąją vietą.

Beje, trečiąja vieta „Numan“ pasidalijo su estų restoranu „Alexander Chef’s Table“. Antrąją vietą geriausių Baltijos restoranų sąraše užima Rygoje veikiantis restoranas „Vinsents“, pirmąją – Talino „NOA Chefs Hall“.

„White guide“ Baltijos geriausių restoranų sąraše 30-oje vietoje atsidūrė Kauno “Uoksas”, 20 – Vilniaus “Džiaugsmas”, 15 – Klaipėdos “Monai”, 11 – Vilniaus “Telegrafas”, 10 – Kauno “Monte Pacis”, 8 – Vilniaus “Gastronomika”, 7 – Vilniaus “Sweet Root”.

Už reitingavimą – 10.000

„Nėra geriausio laiko nei dabar aplankyti Baltijos šalių restoranus“, – skelbiama tinklalapyje whiteguide-nordic.com. Šiemet „White Guide“ ekspertai surikiavo kone tris kartus daugiau Batijos šalių restoranų nei pernai – 160 (pernai – 60). Daugiausia į gidą pateko Estijos restoranų. Ne todėl, kad Latvijoje ar Lietuvoje jų būtų mažiau.

Tiesiog estai susimokėjo, kad restoranų būtų apžvelgta daugiau.

Dažnu atveju, už įtraukimą į įvairiausių reitingų, žinynų ir panašius sąrašus tenka susimokėti. Už tai, kad „White Guide“ ekspertai į savo gastronominius maršrutus įtrauktų Lietuvą ir reitinguotų mūsų restoranus, pernai gido leidėjams buvo sumokėta 10.000 Eur. Į šią kainą „įėjo“ 10-ies restoranų reitingavimas. Šiemet už tą pačią sumą ekspertai vizitavo 15-a restoranų.

„Lietuva moka apskritai už šalies įtraukimą į „White Guide“. Ekspertų vakarienės, kelionės, viešbučiai mums nekainuoja, be to, restoranuose jie lankosi incognito“, – VŽ paaiškino Gerda Butkuvienė, Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovė. Pasak jos, įraukimo į gidą mokestį antrus metus pasidalijo VTD, „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“.

Pernai „White Guide2017“ tradiciškai buvo išleistas popieriniu ir elektroniniu variantu.

Šiemet gidas leidžiamas tik elektroniniu variantu, netrukus tuėtų pasirodyti mobilioji jo aplikacija.

Visi reitinguotieji

Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti 15 Lietuvos restoranų.

Tęsinys – po grafiku

[infogram id=“cfe6da35-8081-461e-a4d5-bf799157e0ed“ prefix=“7AF“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: „The White Guide Baltic“ gido vertinimas“]

Nuo 2004 m. leidžiamo gido ekspertai pernai Baltijos šalyse lankėsi pirmą kartą. Į 2017-ųjų gidą jie įtraukė 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos restoranų. Tarp šių (eilės tvarka pagal taškus) rikiavosi „Sweet Root“, „Gastronomika“, „Telegrafas“, „Monai“, „Dublis“, “Uoksas“, „Gaspar’s“, „Lauro lapas“, „Monte Pacis“, „Bučeris“, jie pateko į kategorijas „Meistrai“, „Labai puiku“, „Puiku“.

Iki aukščiausiojo lygio – „Tarptautinio meistrų“ (angl. Global Masters Level), restoranui „Sweet Root“ pritrūko vos kelių balų, o bendroje Baltijos šalių įskaitoje jis pasirodė geriausiai – užėmė ketvirtąją vietą. Restoranui „Gastronomika“ teko 6-oji vieta, „Dubliui“ – 9-oji.

FOTOGALERIJA Geriausias 2017 m. restoranas – Gastronomika (53 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Apie evoliuciją, mokslą ir pieną Premium

Jeigu nemiegojote mokykloje per biologijos pamokas, žinote, kad žmogus – tai stuburinis gyvūnas,...

Verslo klasė
2018.12.14
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau