Skandinavų „White Guide“ išrikiavo geriausius Lietuvos restoranus

Publikuota: 2017-11-30

Lapkričio 29-osios vakarą Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į prestižiniu vadinamą Skandinavijos restoranų gidą „White Guide“. Į geriausių Latvijos, Estijos ir Lietuvos 30-ies restoranų sąrašą pateko aštuoni iš penkiolikos šio gido ekspertų aplankytų mūsų šalies restoranų.

Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas šių metų kovą Kaune atidarytas restoranas „Numan“. Kad skandinavų ekspertų vertinimas nebuvo iš piršto laužtas, rodo faktas, jog „Numan“, vos pradėjęs veikti, šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše užėmė 3-ąją vietą.

Beje, trečiąja vieta „Numan“ pasidalijo su estų restoranu „Alexander Chef’s Table“. Antrąją vietą geriausių Baltijos restoranų sąraše užima Rygoje veikiantis restoranas „Vinsents“, pirmąją – Talino „NOA Chefs Hall“.

„White guide“ Baltijos geriausių restoranų sąraše 30-oje vietoje atsidūrė Kauno “Uoksas”, 20 – Vilniaus “Džiaugsmas”, 15 – Klaipėdos “Monai”, 11 – Vilniaus “Telegrafas”, 10 – Kauno “Monte Pacis”, 8 – Vilniaus “Gastronomika”, 7 – Vilniaus “Sweet Root”.

Už reitingavimą – 10.000

„Nėra geriausio laiko nei dabar aplankyti Baltijos šalių restoranus“, – skelbiama tinklalapyje whiteguide-nordic.com. Šiemet „White Guide“ ekspertai surikiavo kone tris kartus daugiau Batijos šalių restoranų nei pernai – 160 (pernai – 60). Daugiausia į gidą pateko Estijos restoranų. Ne todėl, kad Latvijoje ar Lietuvoje jų būtų mažiau.

Tiesiog estai susimokėjo, kad restoranų būtų apžvelgta daugiau.

Dažnu atveju, už įtraukimą į įvairiausių reitingų, žinynų ir panašius sąrašus tenka susimokėti. Už tai, kad „White Guide“ ekspertai į savo gastronominius maršrutus įtrauktų Lietuvą ir reitinguotų mūsų restoranus, pernai gido leidėjams buvo sumokėta 10.000 Eur. Į šią kainą „įėjo“ 10-ies restoranų reitingavimas. Šiemet už tą pačią sumą ekspertai vizitavo 15-a restoranų.

„Lietuva moka apskritai už šalies įtraukimą į „White Guide“. Ekspertų vakarienės, kelionės, viešbučiai mums nekainuoja, be to, restoranuose jie lankosi incognito“, – VŽ paaiškino Gerda Butkuvienė, Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovė. Pasak jos, įraukimo į gidą mokestį antrus metus pasidalijo VTD, „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“.

Pernai „White Guide2017“ tradiciškai buvo išleistas popieriniu ir elektroniniu variantu.

Šiemet gidas leidžiamas tik elektroniniu variantu, netrukus tuėtų pasirodyti mobilioji jo aplikacija.

Visi reitinguotieji

Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti 15 Lietuvos restoranų.

Tęsinys – po grafiku

[infogram id=“cfe6da35-8081-461e-a4d5-bf799157e0ed“ prefix=“7AF“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: „The White Guide Baltic“ gido vertinimas“]

Nuo 2004 m. leidžiamo gido ekspertai pernai Baltijos šalyse lankėsi pirmą kartą. Į 2017-ųjų gidą jie įtraukė 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos restoranų. Tarp šių (eilės tvarka pagal taškus) rikiavosi „Sweet Root“, „Gastronomika“, „Telegrafas“, „Monai“, „Dublis“, “Uoksas“, „Gaspar’s“, „Lauro lapas“, „Monte Pacis“, „Bučeris“, jie pateko į kategorijas „Meistrai“, „Labai puiku“, „Puiku“.

Iki aukščiausiojo lygio – „Tarptautinio meistrų“ (angl. Global Masters Level), restoranui „Sweet Root“ pritrūko vos kelių balų, o bendroje Baltijos šalių įskaitoje jis pasirodė geriausiai – užėmė ketvirtąją vietą. Restoranui „Gastronomika“ teko 6-oji vieta, „Dubliui“ – 9-oji.

FOTOGALERIJA Geriausias 2017 m. restoranas – Gastronomika (53 nuotr.)

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Restoranų konsultantės: pradėkite nuo „Excel“ lentelės, jei nemokate – išmokite Premium

Vertinant pagal naujų vardų kūrimąsi, jau žinomų plėtrą ir naujos koncepcijos maitinimo įstaigų bumą,...

Gazelė
05:45
Jaunieji virtuvės meistrai: pripažinimą reiškia ne tik „Michelin“ žvaigždė Premium

Nebegalime skųstis, kad Lietuvoje stinga tikrai gerų restoranų ar turime vos kelis kūrybingus virtuvės...

Laisvalaikis
2019.12.08
Du Vilniaus restoranai pateko tarp geriausių pasaulyje

Du Lietuvos restoranai pateko į naujausią „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai...

Paslaugos
2019.11.27
Klimatui šylant, Lietuva gali tapti vyndarystės šalimi 1

„The Economist“ Lietuvai prognozuoja vyno šalies ateitį – dėl klimato pokyčių piečiau esančiose šalyse...

Laisvalaikis
2019.11.26
P. Jurkevičius: Mūsų skrandžiai? Literatūrinė-kulinarinė klastotė! Premium 1

Diskusija kaip diskusija... Iš pradžių – normaliai emocinga, pritvinkusi sąmojo, aitraus žurnalistinio...

Verslo klasė
2019.11.24
Maisto halių konkurencija Vilniuje auga – išliks stipriausieji Premium

Maisto halės yra vienas madingiausių kelių pastarųjų metų maitinimo įstaigų veiklos formatų. Vilniuje jų yra...

Laisvalaikis
2019.11.23
Vyno ir desertų čempionatas: už laimėtojų nugaros – geriausi latvių ir estų restoranai

Lapkričio 18 d. Vilniuje vykusio 10-ojo atvirojo Vyno ir desertų derinių čempionato pirmąsias vietas užėmė...

Laisvalaikis
2019.11.19

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau