Skandinavų „White Guide“ išrikiavo geriausius Lietuvos restoranus

Publikuota: 2017-11-30

Lapkričio 29-osios vakarą Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į prestižiniu vadinamą Skandinavijos restoranų gidą „White Guide“. Į geriausių Latvijos, Estijos ir Lietuvos 30-ies restoranų sąrašą pateko aštuoni iš penkiolikos šio gido ekspertų aplankytų mūsų šalies restoranų.

Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas šių metų kovą Kaune atidarytas restoranas „Numan“. Kad skandinavų ekspertų vertinimas nebuvo iš piršto laužtas, rodo faktas, jog „Numan“, vos pradėjęs veikti, šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše užėmė 3-ąją vietą.

Beje, trečiąja vieta „Numan“ pasidalijo su estų restoranu „Alexander Chef’s Table“. Antrąją vietą geriausių Baltijos restoranų sąraše užima Rygoje veikiantis restoranas „Vinsents“, pirmąją – Talino „NOA Chefs Hall“.

„White guide“ Baltijos geriausių restoranų sąraše 30-oje vietoje atsidūrė Kauno “Uoksas”, 20 – Vilniaus “Džiaugsmas”, 15 – Klaipėdos “Monai”, 11 – Vilniaus “Telegrafas”, 10 – Kauno “Monte Pacis”, 8 – Vilniaus “Gastronomika”, 7 – Vilniaus “Sweet Root”.

Už reitingavimą – 10.000

„Nėra geriausio laiko nei dabar aplankyti Baltijos šalių restoranus“, – skelbiama tinklalapyje whiteguide-nordic.com. Šiemet „White Guide“ ekspertai surikiavo kone tris kartus daugiau Batijos šalių restoranų nei pernai – 160 (pernai – 60). Daugiausia į gidą pateko Estijos restoranų. Ne todėl, kad Latvijoje ar Lietuvoje jų būtų mažiau.

Tiesiog estai susimokėjo, kad restoranų būtų apžvelgta daugiau.

Dažnu atveju, už įtraukimą į įvairiausių reitingų, žinynų ir panašius sąrašus tenka susimokėti. Už tai, kad „White Guide“ ekspertai į savo gastronominius maršrutus įtrauktų Lietuvą ir reitinguotų mūsų restoranus, pernai gido leidėjams buvo sumokėta 10.000 Eur. Į šią kainą „įėjo“ 10-ies restoranų reitingavimas. Šiemet už tą pačią sumą ekspertai vizitavo 15-a restoranų.

„Lietuva moka apskritai už šalies įtraukimą į „White Guide“. Ekspertų vakarienės, kelionės, viešbučiai mums nekainuoja, be to, restoranuose jie lankosi incognito“, – VŽ paaiškino Gerda Butkuvienė, Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovė. Pasak jos, įraukimo į gidą mokestį antrus metus pasidalijo VTD, „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“.

Pernai „White Guide2017“ tradiciškai buvo išleistas popieriniu ir elektroniniu variantu.

Šiemet gidas leidžiamas tik elektroniniu variantu, netrukus tuėtų pasirodyti mobilioji jo aplikacija.

Visi reitinguotieji

Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti 15 Lietuvos restoranų.

Tęsinys – po grafiku

[infogram id=“cfe6da35-8081-461e-a4d5-bf799157e0ed“ prefix=“7AF“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: „The White Guide Baltic“ gido vertinimas“]

Nuo 2004 m. leidžiamo gido ekspertai pernai Baltijos šalyse lankėsi pirmą kartą. Į 2017-ųjų gidą jie įtraukė 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos restoranų. Tarp šių (eilės tvarka pagal taškus) rikiavosi „Sweet Root“, „Gastronomika“, „Telegrafas“, „Monai“, „Dublis“, “Uoksas“, „Gaspar’s“, „Lauro lapas“, „Monte Pacis“, „Bučeris“, jie pateko į kategorijas „Meistrai“, „Labai puiku“, „Puiku“.

Iki aukščiausiojo lygio – „Tarptautinio meistrų“ (angl. Global Masters Level), restoranui „Sweet Root“ pritrūko vos kelių balų, o bendroje Baltijos šalių įskaitoje jis pasirodė geriausiai – užėmė ketvirtąją vietą. Restoranui „Gastronomika“ teko 6-oji vieta, „Dubliui“ – 9-oji.

FOTOGALERIJA Geriausias 2017 m. restoranas – Gastronomika (53 nuotr.)

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Virtuvės šefo Jamie Oliverio restoranai praranda populiarumą

Virš Jungtinės Karalystės (JK) virtuvės šefo Jamie Oliverio valdomos verslo imperijos susikaupė debesys. Metų...

Vadyba
2018.02.20
Apie sveiką maistą – kitaip

Mitybos specialistų „išduodami“ leidimai valgyti vienus produktus ir vengti kitų, kaip ir stebuklingos...

Laisvalaikis
2018.02.18
2018-ųjų mitybos tendencijos ir mados

Nuo vegetariškų „mėsainių“ iki nealkoholinių „svaigiųjų“ gėrimų: 2018-aisiais vyraus ne tik sveiko, bet ir...

Laisvalaikis
2018.02.17
Pradėjo kepti tai, ko reikia ne tik klaipėdiečiams: po pusmečio jau planuoja plėtrą Premium

Verslininkai sako, kad sveiko maisto mados banga jau praėjo, bet valgytojų, ieškančių kuo natūralesnių...

Žemaitijos restoranas, kurio taisykles svečiai išmoko Premium

Geri darbuotojai, darbas neskaičiuojant valandų, kelios kultūros taisyklės svečiams – tai padeda daugiau kaip...

Iliustruotoji istorija: narkotikai Romos imperijoje

Senovės Romoje narkotikai buvo laisvai prieinami. Norėdami numalšinti skausmą arba pajusti meninį įkvėpimą...

Laisvalaikis
2018.02.11

Verslo žinių pasiūlymai

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau