Skandinavų „White Guide“ išrikiavo geriausius Lietuvos restoranus

Publikuota: 2017-11-30
svg svg

Lapkričio 29-osios vakarą Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į prestižiniu vadinamą Skandinavijos restoranų gidą „White Guide“. Į geriausių Latvijos, Estijos ir Lietuvos 30-ies restoranų sąrašą pateko aštuoni iš penkiolikos šio gido ekspertų aplankytų mūsų šalies restoranų.

Aukščiausiai – trečia vieta – įvertintas šių metų kovą Kaune atidarytas restoranas „Numan“. Kad skandinavų ekspertų vertinimas nebuvo iš piršto laužtas, rodo faktas, jog „Numan“, vos pradėjęs veikti, šių metų 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše užėmė 3-ąją vietą.

Beje, trečiąja vieta „Numan“ pasidalijo su estų restoranu „Alexander Chef’s Table“. Antrąją vietą geriausių Baltijos restoranų sąraše užima Rygoje veikiantis restoranas „Vinsents“, pirmąją – Talino „NOA Chefs Hall“.

„White guide“ Baltijos geriausių restoranų sąraše 30-oje vietoje atsidūrė Kauno “Uoksas”, 20 – Vilniaus “Džiaugsmas”, 15 – Klaipėdos “Monai”, 11 – Vilniaus “Telegrafas”, 10 – Kauno “Monte Pacis”, 8 – Vilniaus “Gastronomika”, 7 – Vilniaus “Sweet Root”.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Už reitingavimą – 10.000

„Nėra geriausio laiko nei dabar aplankyti Baltijos šalių restoranus“, – skelbiama tinklalapyje whiteguide-nordic.com. Šiemet „White Guide“ ekspertai surikiavo kone tris kartus daugiau Batijos šalių restoranų nei pernai – 160 (pernai – 60). Daugiausia į gidą pateko Estijos restoranų. Ne todėl, kad Latvijoje ar Lietuvoje jų būtų mažiau.

Tiesiog estai susimokėjo, kad restoranų būtų apžvelgta daugiau.

Dažnu atveju, už įtraukimą į įvairiausių reitingų, žinynų ir panašius sąrašus tenka susimokėti. Už tai, kad „White Guide“ ekspertai į savo gastronominius maršrutus įtrauktų Lietuvą ir reitinguotų mūsų restoranus, pernai gido leidėjams buvo sumokėta 10.000 Eur. Į šią kainą „įėjo“ 10-ies restoranų reitingavimas. Šiemet už tą pačią sumą ekspertai vizitavo 15-a restoranų.

„Lietuva moka apskritai už šalies įtraukimą į „White Guide“. Ekspertų vakarienės, kelionės, viešbučiai mums nekainuoja, be to, restoranuose jie lankosi incognito“, – VŽ paaiškino Gerda Butkuvienė, Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovė. Pasak jos, įraukimo į gidą mokestį antrus metus pasidalijo VTD, „Kaunas IN“ ir „GO Vilnius“.

Pernai „White Guide2017“ tradiciškai buvo išleistas popieriniu ir elektroniniu variantu.

Šiemet gidas leidžiamas tik elektroniniu variantu, netrukus tuėtų pasirodyti mobilioji jo aplikacija.

Visi reitinguotieji

Taline buvo pristatyta „White Guide 2018“ svetainė su visų reitinguotų restoranų sąrašu. Šiemet reitingai suteikti 15 Lietuvos restoranų.

Tęsinys – po grafiku

[infogram id=“cfe6da35-8081-461e-a4d5-bf799157e0ed“ prefix=“7AF“ format=“interactive“ title=“Laisvalaikis: „The White Guide Baltic“ gido vertinimas“]

Nuo 2004 m. leidžiamo gido ekspertai pernai Baltijos šalyse lankėsi pirmą kartą. Į 2017-ųjų gidą jie įtraukė 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos restoranų. Tarp šių (eilės tvarka pagal taškus) rikiavosi „Sweet Root“, „Gastronomika“, „Telegrafas“, „Monai“, „Dublis“, “Uoksas“, „Gaspar’s“, „Lauro lapas“, „Monte Pacis“, „Bučeris“, jie pateko į kategorijas „Meistrai“, „Labai puiku“, „Puiku“.

Iki aukščiausiojo lygio – „Tarptautinio meistrų“ (angl. Global Masters Level), restoranui „Sweet Root“ pritrūko vos kelių balų, o bendroje Baltijos šalių įskaitoje jis pasirodė geriausiai – užėmė ketvirtąją vietą. Restoranui „Gastronomika“ teko 6-oji vieta, „Dubliui“ – 9-oji.

FOTOGALERIJA Geriausias 2017 m. restoranas – Gastronomika (53 nuotr.)

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku