Paskelbti geriausi pasaulio restoranai

Publikuota: 2017-04-06
Virtuvės šefas Danielis Hummas 2017 m. geriausio restorano „Eleven Madison Park“ (Niujorkas) virtuvėje. „Reuters“ nuotr.
svg svg
Virtuvės šefas Danielis Hummas 2017 m. geriausio restorano „Eleven Madison Park“ (Niujorkas) virtuvėje. „Reuters“ nuotr.

Balandžio 5 d. paskelbtame kasmetiniame geriausių pasaulio restoranų sąraše (The World‘s 50 Best Restaurants 2017) triumfuoja Niujorko „Eleven Madison Park“, po 13 metų pertraukos į pačią sąrašo viršūnę patekęs Amerikos restoranas.

Niujorko „Eleven Madison Park“ virtuvės šefas ir bendraturtis Danielis Hummas, išpažįstantis moderniąją šiuolaikinę virtuvę, iš sąrašo viršūnės išstūmė „seną gerą“ itališką restoraną „ Osteria Francescana“, vadovaujamą italų šefo Massimo Botturos. Šis, savo ruožtu, iš antros į trečią vietą nuleido Katalonijoje (vis dar Ispanija) veikiantį „El Celler de Can Roca“ restoraną, kuriam vadovauja broliai Rocos. Beje, festivalio „Kino pavasario“ filmas „Turkiškai“, pasakojantis apie brolių Roca kulinarines patirtis Turkijoje, iki balandžio 20 d. rodomas kino teatruose.

Grįžkime prie 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąrašo, kuris kasmet sudaromas įtakingo britų žurnalo profesionalams „Restaurant Magazine“ iniciatyva.

Trečiadienį jis buvo paskelbtas Melburne, Karališkajame parodų centre.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Tęsinys – po grafiku.

infogr.am::laisvalaikis_20_geriausiu_pasaulio_restoranu

Pasak naujienų agentūros „Bloomberg“, šiemet rinkėjų komisiją sudarė per 1.000 virtuvės šefų, maisto žurnalistų ir kitų ekspertų iš 26 geografinių regionų.

Į pergalę – nuosekliai

Tris „Michelin“ žvaigždutes turinčio „Eleven Madison Park“ sėkmė nebuvo netikėta: kelinti metai paeiliui jis buvo iš tų sąrašo restoranų, kurie nesileidžia, o kyla. 2016 m. trečią „The World‘s 50 Best Restaurants“ vietą užėmęs restoranas buvo paskelbtas ir geriausiu Šiaurės Amerikoje. Jam vadovauja Danny Meyeris, o virtuvėje nuo 2006 m. triūsia meistras Danielis Hummas. Prancūzų kulinarijos tradicijomis grįsta jo virtuvė tiesia tiltus tarp klasikinės virtuvės ir moderniausių jos išraiškų.

„Net pačiose drąsiausiose svajonėse negalėjau pasvajoti, jog atsidursime šioje sąrašo pozicijoje, – p. Hummą cituoja naujienų agentūra „Bloomberg“. – Virtuvė man davė viską. Mečiau mokyklą 14-os ir ėmiausi dalykų, kuriais tuo metu niekas netikėjo. Viskas, ko aš išmokau, yra iš maisto ir per maistą: tai kalbos ir kultūros“.

„Paskui savo mūzą jis seka įvairiausiomis kryptimis, viena jų – pirštus apsilaižyti verčiantis kiaulienos patiekalų meniu. Laisvesnės aplinkos ir triukšmingesnis nei kiti tokio kalibro restoranai „Eleven Madison“ puikiai tinka norintiems skaniai pavalgyti. Jis ir pigesnis nei, pavyzdžiui, „Daniel“ ar „Le Bernardin“. Tai – geriausias restoranas, kuriam vadovauja Danny Meyeris, o tai jau reiškia daug“, – vertina www.nytimes.com.

2012 m. šis restoranas sąraše užėmė 10 vietą, 2013 m. – penktąją.

Šlovė tarnauja verslui

Nuo 2002 m. skelbiamas pasaulio geriausiųjų sąrašas verslui turi neabejotiną reikšmę. Ir labai didelę. Antai, kai Kopenhagos restoranas „Noma“, vadovaujamas Rene Redzepi, 2010 m. pirmą sykį iškopė į geriausiųjų sąrašo viršūnę, kitą dieną vietas į jį internetu bandė užsisakyti per 100.000 žmonių. Ar reikia sakyti, kad sistema „nulūžo“?

Po „El Celler de Can Roca’s“ pergalės 2013 m. jų svetainė sulaukė 12 mln. lankytojų, o restoranas pasamdė tris žmones, tvarkančius tik išankstines rezervacijas.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kaip pradėti pažintį su vynu Premium 1

Įkvėpta amerikiečių žurnalistės Biancos Bosker knygos „Kamščio nunešti“ (išleido „Kitos knygos“) apie someljė...

Laisvalaikis
2022.06.19
Naujas restoranų kūrėjo A. Oželio „vaikas“: kiekvienam ridikėliui savas laikas Premium

Arūnas Oželis – vienas pirmųjų restoranų steigėjų Nepriklausomoje Lietuvoje. Dabar, po beveik 30-ies metų,...

Laisvalaikis
2022.06.17
Restoranų kūrėjas A. Oželis: dabar gyvenimas yra ne turtingas, bet... labai labai malonus Premium 1

„Restoranai kaip vaikai, tu juos užaugini ir palieki kitiems – „Provansas“ pateko į vienas rankas ir net...

Laisvalaikis
2022.06.14
Sukūrė sprendimą darbuotojų pajamoms padidinti: naudoja ir barai, ir bažnyčios Premium 8

130.000 Eur – tiek papildomų pajamų – arbatpinigių pavedimų gavo barų ir restoranų darbuotojai, kai už...

Gazelė
2022.06.06
Išmokti gaminti desertus gali visi, iš to sukurti verslą – tik retas Premium 1

Kai kurie mėgstantys kepti tortus papildomai užsidirba juos parduodami draugams ar pažįstamiems, tačiau toks...

Gazelė
2022.06.03
Kai gatvės remontas kerta skaudžiau nei karantinas: kaip išlaukti Premium

Vietinės gatvės rekonstrukcijos kirtis verslui gali būti skaudesnis negu pasaulį užklupusios pandemijos.

Gazelė
2022.06.01
Vyno pasaulio ekstremalai – vyndariai iš Atakamos dykumos Premium

Čilėje plytinčios Atakamos dykumos vyndarių ir vynuogių augintojų kooperatyvas sektoriuje kelia revoliucijas:...

Laisvalaikis
2022.05.28
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku