2024-12-06 11:08

„Džiaugsmo“ šefas M. Praškevičius: dirbu niekam nieko neįrodinėdamas

Martynas Praškevičius, restorano „Džiaugsmas“ virtuvės meistras. Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Martynas Praškevičius, restorano „Džiaugsmas“ virtuvės meistras. Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
„Tikrai nesitikėjau tos žvaigždutės, galvojau, kad ją gaus kiti – Gasparas, Andrius, Liutauras, bet gavome mes. Iš pradžių buvo šokas, rezervacijos strigo, pirmomis dienomis visi kaip išprotėję norėjo patekti į „Džiaugsmą““, – pasakoja Martynas Praškevičius, vienas iš keturių virtuvės šefų, kurių vadovaujami restoranai šiemet buvo įvertinti „Michelin“ žvaigždute. VŽ pašnekovas baigia pokalbių ciklą su „Michelin“ žvaigždute įvertintais šefais.

Martynas Praškevičius – vilniškio restorano „Džiaugsmas“ ir Nidoje bei Palangoje veikiančių restoranų „Toda“ bendraturtis. Kai sykį, jau senokai, virtuvės meistro paklausiau, kodėl „Džiaugsmo“ interjeras toks tamsus, šis atsakė: 

„Jis arčiau žemės. O žemė juk kuo geresnė, tuo tamsesnė.“ 

52795
130817
52791