2024-12-04 21:27

Tobulas vegetariškas mėsainis – iš geriausio pasaulyje restorano

„Geranium“ virtuvėje patiekta bandelė su vegetarišku kepsniu. Ole Troelsø / „Boersen“ nuotr.
„Geranium“ virtuvėje patiekta bandelė su vegetarišku kepsniu. Ole Troelsø / „Boersen“ nuotr.
Vieno geriausių pasaulyje restoranų – Kopenhagoje veikiančio „Geranium“ – virtuvės šefas Rasmusas Kofoedas siūlo savo požiūrį į tobulą daržovių mėsainį. Tiksliau – savo sukurtą daržovių mėsainį ir jo receptą.

Niekas neabejoja, kad garsusis Rasmusas Kofoedas mėgsta iššūkius. Jis yra vienintelis virtuvės šefas pasaulyje, laimėjęs aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimus „Bocuse d'Or“ konkurse, o Kopenhagos restoranui „Geranium“ pelnęs tris „Michelin“ gido žvaigždutes. 

(VŽ primena, jog nuosekliai į geriausių pasaulio restoranų dešimtuką kilęs „Geranium“ 2021-aisiais „World's 50 Best Restaurants“ sąraše užėmė antrąją vietą, 2022 m. – pirmąją. Pagal galiojančias taisykles, pirmosios vietos laimėtojai toliau dėl jos nebegali varžytis.) 

52795
130817
52791