2015-06-05 00:01

Šiauliuose ir Vilniuje užderėjo naujų barų

Marijus Taralis ir Gintarė Taralienė, barų Šiauliuose "Rock'n'Roll Pub", "Mr. Burger" ir "Don Vino" savininkai.
Marijus Taralis ir Gintarė Taralienė, barų Šiauliuose "Rock'n'Roll Pub", "Mr. Burger" ir "Don Vino" savininkai.

Šiauliuose tris naujas maitinimo įstaigas neseniai atidaręs verslininkas Marijus Taralis taikosi į skirtingas vartotojų grupes. Vilniuje atidaryto baro „Spiritus“ šeimininkai stengiasi įtikti visoms barų lankytojų kategorijoms, tačiau gėrimų sąraše garbingiausias vietas užima tekilos su meskaliais bei putojantis vynas.

Per du mėnesius tris naujas įstaigas atidaręs p. Taralis – ne naujokas šiame versle. Jis nusprendė baigti samdomo darbuotojo karjerą naktiniame klube ir prieš pustrečių metų miesto centre su partneriais įkūrė kokteilių barą „Happy Mosquito“, prie kurio netrukus įrengė ir vyno terasą.

Šiaulių verslininkas kartu su žmona Gintare ryžosi plėsti verslą ir šį pavasarį atidarė tris naujas vietas. Verslininkas sako, kad dėl koncepcijos galvos pernelyg sukti nereikėjo – jis pasiūlė tai, ko Šiauliuose iki šiol nebuvo: „Rock‘n‘roll pub“ skirtas alaus mėgėjams, „Mr. Burger“ – mėsainius dievinančiam jaunimui, „Don Vino“ – vertinantiems gerą vyną ir virtuvę.

Daug rūšių alaus

„Rock‘n‘roll pub“ atidarytas greta „Happy Mosquito“ esančiose patalpose, čia anksčiau buvo kitas baras. Ponas Taralis atnaujino patalpas pastato rūsyje – nemažai investavo ir į interjerą, ir į naujas vėdinimo bei šildymo sistemas. Interjerui išskirtinumą suteikia žinomų šalies atlikėjų nespalvotų nuotraukų ekspozicija. Šiauliečių fotografų prieš tris dešimtmečius įamžintos koncertų akimirkos anksčiau puošė žinomo Šiaulių klubo „Max“ sienas.

Airiško stiliaus aludėje „Rock‘n‘roll pub“ galima paragauti 14 rūšių pilstomo (5 iš jų lietuviško) ir 75 buteliuose išpilstyto alaus rūšių iš viso pasaulio. Bokalas ar butelis alaus čia kainuoja nuo 1,5 iki 3,5 Eur. „Šiauliuose esame išskirtiniai, nes siūlome daugiausia alaus rūšių. Be to, tik pas mus galima rasti pilstomo alaus „Guinness“ ir „Paulaner“, – teigia p. Marijus.

Prie alaus siūloma įvairių užkandžių, netrukus valgiaraštyje atsiras ir mėsainių. Alaus mėgėjams bare siūloma žiūrėti įvairių sporto varžybų transliacijas. Gegužės pradžioje šalia aludės ėmė veikti lauko terasa. Jeigu verslas seksis, verslininkas aludę ketina išplėsti ir pastato viduje – laisvos vietos yra daugiau nei užtektinai. Šiuo metu aludėje įrengta apie 50 sėdimų vietų. „Jeigu plėsimės, ateityje mėginsime rengti ir koncertus“, – teigia p. Taralis.

Du viename

„Mr. Burger“ ir „Don Vino“ veikia viename Šiaulių prekybos centrų. Verslininkas išsinuomojo gana dideles patalpas ir padalijo į dvi dalis. Abi maitinimo įstaigos kardinaliai skiriasi interjeru ir valgiaraščiu, tačiau dalijasi bendra virtuve. Ir restorane, ir užkandinėje vienu metu gali vakarieniauti po 60 svečių.

Pasak p. Taralio, restorano „Don Vino“ valgiaraštis nėra susietas su kurios nors konkrečios šalies virtuve. Restorano svečiams tiekiami makaronų patiekalai, didkepsniai, antienos krūtinėlė, įvairios salotos ir t. t. Lankytojams siūlomi ir verslo pietūs, čia kainuojantys 3,3 Eur.

Žodis „vino“ restorano pavadinime atsirado ne veltui – „Don Vino“ vyno korta turtinga, čia galima užsisakyti įvairiausių rūšių vyno iš viso pasaulio. „Tai aukštesnės klasės, tačiau ne baltų staltiesių restoranas. Galvojome ir apie tokį, tačiau pamanėme, kad baltos staltiesės labai įpareigoja“, – sako p. Marijus.

„Mr. Burger“ patiekiami 7 rūšių naminiai mėsainiai: su šonkaulių mėsa, vegetariški su keptomis daržovėmis, su lašiša, su jautiena, kiauliena ir kt. Vienas mėsainis su bulvyčių porcija kainuoja nuo 4,5 iki 6 Eur. Valgiaraštyje taip pat galima rasti kelių rūšių salotų, įvairių desertų. Užkandinėje pilstomas kelių rūšių alus.

Nuo „Prosecco“ iki „Cristal“

Barą „Spiritus“ Vilniaus senamiestyje, netoli Aušros vartų, prieš mėnesį atidarė du draugai – restoranėlio „Sofa de Pancho“ įkūrėjas ir bendraturtis Linas Starkus ir Modestas Paplauskas, turintis nemažą patirtį Londono restoranų versle. Pasak p. Starkaus, patalpas barų lankytojų pamėgtoje senamiesčio vietoje jiedu pasirinko neatsitiktinai. „Geros vietos traukia gerus žmones. Kuo daugiau vienoje vietoje bus gerų barų, tuo didesnė ten bus gerų žmonių koncentracija“, – šypsosi jis.

Pašnekovo teigimu, „Spiritus“ nėra „Sofa de Pancho“ tęsinys ar filialas, tai – visiškai nauja vieta. Juolab kad „Sofa De Pancho“ svarbiausias yra maistas, nors čia galima rasti ir daugybę rūšių tekilos bei meskalio.

Naujajame bare, be tradicinių meksikietiškų gėrimų (čia jų yra apie 40 rūšių, kaina – nuo 2,60 Eur už 40 ml), svečiams siūlomas gana platus ir kitokių gėrimų asortimentas.

„Nemažai turime kitokių stiprių gėrimų, kai kurie jų – labai reti, juos gauname tiesiai iš gamintojų. Lankytojai (ypač moterys) džiaugiasi, kad „Spiritus“ galima rasti per 30 rūšių putojančio vyno ir šampano – nuo pigaus, bet kokybiško „Prosecco“ (butelis kainuoja 15 Eur) iki prabangaus „Cristal“ (butelio kaina – 380 Eur)“, – pasakoja p. Linas.

Neliko nuskriausti ir alaus mėgėjai – bare galima rasti apie 40 rūšių alaus, jis kainuoja nuo 3 iki 8 Eur už butelį ar bokalą. „Iš lietuviškų rinkomės „Raudonų plytų dirbtuvių“ alų. Turime daug atvežtinio alaus – tarp jų yra kelios rūšys meksikietiško alaus, neseniai atsivežėme japoniško, netrukus pradėsime prekiauti kanadietišku“, – vardija pašnekovas.

Anot jo, baro valgiaraštis nėra platus, tačiau užkandžiai ir karštieji patiekalai įdomūs, todėl kai kurie lankytojai į „Spiritus“ užsuka ir dėl maisto. Baras dirba antradieniais– šeštadieniais nuo 17 val.

52795
130817
52791