„Impossible Foods“ susidūrė su problema – nebespėja gaminti netikros mėsos

Publikuota: 2019-07-06
Beck Diefenbach („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.
Beck Diefenbach („Reuters“ / „Scanpix“) nuotr.

„Impossible Foods“, gaminanti augalinės kilmės proteinus ir mėsos pakaitalus, privertė investuotojus susidomėti šia verslo sritimi. Bendrovės vertė pučiasi lyg ant mielių, o užsakymų daugėja taip sparčiai, kad įmonė susidūrė su problema – ji nebespėja gaminti „netikros mėsos“.

Bendrovė, gaminanti mėsos paplotėlius be mėsos ir turinti tikslą iki 2035 m. eliminuoti iš mėsos pramonės gyvulių poreikį, šiandien yra vienas karščiausių maisto pramonės topų. Tai taip pat turi savo kainą – „Impossible Foods“  sunkiai sekasi patenkinti vis augantį užsakymų kiekį.

Naujuoju produktu susidomėjo net tokios bendrovės kaip „Burger King“ – pirmiausia mėsainius su šia „mėsa“ pradėta pardavinėti 59 restoranuose ir jie taip pasitesino, kad iki metų pabaigos bendrovė planuoja juos vartotojams siūlyti visuose savo restoranuose, kurių Jungtinėje Karalystėje turi 7.300.

Jeigu šių metų balandžio pradžioje „Impossible Foods“ produkcijos buvo galima rasti 7.000 restoranų, po dviejų mėnesių šis skaičius išaugo jau iki 10.000, o jeigu „Burger King“ tesės savo pažadus, metų pabaigoje tokių vietų jau bus 17.000.

Nespėja gaminti

Kaip rašo CNN, tam, kad galėtų susitvarkyti su didėjančiu krūviu, dalis bendrovės biuro darbuotojų savanoriškai persikėlė dirbti į fabriką Oaklando mieste, JAV, kur dirba 12 valandų pamainas.

Kad nepatenkintų užsakovų būtų kuo mažiau, „Impossible Foods“, įprastai savo produkciją platinanti per 400 distributorių, pradėjo dirbti tiesiogiai su kurjerių tarnyba „Fed Ex“, o vietoje įprastai ruošiamų paplotėlių pradėjo prekiauti 4 svarų „mėsos“ pakuotėmis. Tai ne pats patogiausias būdas restoranams, bet gaminant galima sutaupyti laiko.

Ypatingai daug naujų užsakymų bendrovė pradėjo gauti šių metų pradžioje, pristačiusi naują savo mėsos alternatyvos variantą, patobulintą taip, kad jis galėtų būti ruošiamas keptuvėje kaip mėsos paplotėlis bei labiau išsaugotų „mėsišką“ skonį skrudinamas ar verdamas.

Davidas Lee, kompanijos finansų direktorius, teigia, kad tikslas toks ir buvo – padidinti pardavimus, tačiau niekas bendrovėje nesitikėjo, kad jie pradės augti taip greitai.

Konkurencija tik augs

Vis dėlto, niekas „Impossible Foods“ nesiskundžia, nes, apart problemų su pasiūla, visa kita sekasi puikiai.

Augaliniai proteinai, vartotojams susidomint sveika gyvensena bei tvarumu, darosi vis populiaresni, o mėsos pakaitalai naudojami vis plačiau.

Tiesa, nors kol kas tokie startuoliai kaip „Impossible Foods“ ir bendrovės pagrindinis konkurentas „Beyong Meat“ savo vertę augina jau ne procentais, o kartais, panašu, kad jaunos bendrovės šiame sektoriuje gali neišlaikyti dominuojančios padėties, nes šia sritimi vis labiau susidomi ir gigantai.

„Nestle“, Europoje jau prekiaujantis mėsainiais su augalinės kilmės proteinais, planuoja šį rudenį juos pristatyti ir JAV rinkai, didieji mėsos perdirbėjai, tokie kaip „Tyson“ bei „Perdue“, taip pat bando įšokti į traukinį siūlydami savo alternatyvius mišinius, kur mėsa maišoma su įvairiomis daržovės bei jau pradeda kalbėti apie alternatyvius proteinų šaltinius.

Aikštelėje būriuojantis vis daugiau žaidėjų, „Impossible Foods“ reikia pradėti galvoti ne tik, kaip patenkinti visus užsakymus, bet ir kaip išlikti konkurencinga bendrove ateityje.  

Gauk nemokamą PRAMONĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Siekdami priartėti prie „nulio atliekų“, bando keisti vartojimo įpročius Premium

Jeigu daržovės užaugintos natūraliu būdu, jų išorė neturi reikšmės nei skoniui, nei maistinei vertei, o...

Prekyba
2019.07.20
Nauja technologija: „Nestle“ iš kakavmedžio atliekų gamins šokoladą be pridėtinio cukraus

Vartotojams ieškant sveikatai palankesnių produktų, „Nestle“ rado būdą, kaip sukurti šokoladą be jokio...

Pramonė
2019.07.16
„Vičiūnai“ įsteigė pardavimų įmonę Tbilisyje 2

„Vičiūnų grupė“ toliau plečia savo prekybos ir platinimo tinklą užsienyje – pernai įsteigtos atstovybės...

Prekyba
2019.07.16
Konkurencingoje maisto pramonėje inovacijos būtinos ir padažų gamintojams Premium

Vartotojai darosi vis išrankesni, pasirinkimo daugėja, o konkurencija auga – maisto pramonės įmonių augimui...

Pramonė
2019.07.11
„Roquette Amilina“ pelną didino trečdaliu iki 21 mln. Eur

Panevėžio kviečių krakmolo ir glitimo gamybos bendrovė „Roquette Amilina“ pernai uždirbo 21,158 mln. Eur...

Pramonė
2019.07.11
Žuvininkystės produktų aukciono pastatai parduodami už 1,9 mln. Eur

Bankrutavusios žuvies perdirbimo bendrovės Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pastatai parduodami už...

Statyba ir NT
2019.07.11
Vilkyškių pieninės pardavimai šiemet augo 13% 1

Vienos didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių Vilkyškių pieninės konsoliduoti pardavimai šių metų...

Pramonė
2019.07.10
„Vičiūnų grupės“ valdytojos pajamos augo 9% iki 532 mln. Eur 3

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kontroliuojamos vienos didžiausių maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“...

Pramonė
2019.07.10
„Impossible Foods“ susidūrė su problema – nebespėja gaminti netikros mėsos 2

„Impossible Foods“, gaminanti augalinės kilmės proteinus ir mėsos pakaitalus, privertė investuotojus...

Pramonė
2019.07.06
„Marijampolės pieno konservų“ vadovą R. Varkulevičių keičia H. Karpavičius 

Motyvuodamas tuo, kad įmonėje „Marijampolės pieno konservai“ jau įgyvendino visus sumanymus, iš bendrovės...

Vadyba
2019.07.05
„Espersen Lietuva“ pernai didino pajamas ir dirbo pelningai 1

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi Danijos kapitalo žuvų perdirbimo įmonė „Espersen...

Pramonė
2019.07.04
Taupyti bandžiusi ir nuo inovacijų atsilikusi „Kraft Heinz“ šiandien moka dvigubai Premium 2

„Kraft Heinz“, penktai pagal dydį maisto pramonės kompanijai pasaulyje, 2019 m. kol kas tragiškai nesėkmingi.

Pramonė
2019.07.02
„KG Group“ paukštienos gamybos apimtis augins 50%

Atsižvelgdama į didėjantį paukštienos produkcijos poreikį, įmonių grupė „KG Group“ planuoja didinti mėsos...

2019.07.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau