2025-04-23 19:35

Mėsos alternatyvos dėl pirkėjo pinigų jau rungiasi skoniu, bet įprotis lieka karalius

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Tikriausiai ne vienas mėsą perkantis pirkėjas yra sau davęs tylų pažadą, kad tikrai sumažins mėsos vartojimą, tačiau jo neištesi – paprasčiausiai neranda tokios pat skanios alternatyvos.

Dabar šis argumentas gali būti nieko vertas. Atliktas tyrimas parodė, kad psichologinės ir socialinės priežastys gali turėti didesnę įtaką vartotojų maisto produktų pasirinkimui nei kaina, skonis ir patogumas.

Maisto produktų tyrimų organizacija „Nectar“ paskelbė išsamius degustacinių bandymų rezultatus, kuriuose augalinės kilmės mėsos alternatyvos buvo vertinamos kartu su mėsa. Paaiškėjo, kad 54% žmonių mano, jog 20 veganiškų produktų (tokių kaip mėsainiai, vištienos piršteliai ir dešrelės) iš 13 prekių ženklų (įskaitant „Beyond Meat“, „Impossible Foods“ ir „Gardein“) skonis yra toks pat geras arba geresnis nei analogiškų tradicinės mėsos produktų.

52795
130817
52791