2022-09-20 13:39

Virtuvės šefas L. Čeprackas: vieną rytą atsibudau milijonierius

Liutauras Čeprackas, restoranų „Gastronomika“ ir „Meat“ įkūrėjas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Liutauras Čeprackas, restoranų „Gastronomika“ ir „Meat“ įkūrėjas. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Buvau baisiai nustebęs, kai šių metų pradžioje paaiškėjo, kad viena iš mano įmonių, restoranas „Gastronomika“, kuris 2021 m. dirbo vos 3,5–4 mėnesius, pernai turėjo tiek ir tiek tūkstančių pelno. Nors mes buvom uždaryti dėl pandemijos, sėdėjom namuose ir triuškinome semkas“, – sako virtuvės šefas ir verslininkas Liutauras Čeprackas. VŽ podkaste jis pasakoja ir apie tai, kokį poveikį maitinimo įstaigoms daro maisto išvežiojimo bendrovės, apie praėjusią vasarą pajūryje ir apie tai, ko nereikia daryti, keliaujant į Tailandą.

podcast::tu234zov

„Kalbant apie mūsų pelnus, pasirodė, kad visos paramos, pašalpos, lengvatos, viskas, kas buvo mums suteikta valstybės per pandeminius metus, buvo pridėta prie mūsų pajamų. Taip staiga mano įmonės tapo pelningos, nors aš gyvenau iš pašalpų. Taigi, vieną gražų rytą mes atsikėlėme būdami milijonieriai. Na, ne milijonieriai, bet tūkstantininkai tai tikrai“, – VŽ podkaste sako L. Čeprackas. 

52795
130817
52791