Paskelbti pretendentai į 30-ies geriausių restoranų sąrašą

Publikuota: 2020-03-09
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Kovo 9 d. „Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį 60-ies restoranų sąrašą. Daugiau nei 100 akademijos narių iš jo išrinks 30 šių metų geriausiųjų.

Trumpasis 60-ies pretendentų sąrašas šiemet buvo sudarytas iš ilgojo, kurį sudarė 135 maitinimo įstaigos, dar keliasdešimt – pernai metų 30 geriausių Lietuvos restoranų – į jį pateko „be konkurso“.

Šių metų trumpajame sąraše – 5 naujos maitinimo įstaigos: Vilniaus restoranai „Brussels Mussels“, „Muros“, „Narushi“ ir „Pink & Yellow“, „Trattoria da Flavio“. Dar 4 sąrašo naujokai – ne pirmus metus veikiančios maitinimo įstaigos „Pachamama Dinner Club“ (Vilnius), „Arrivve“ (Kaunas), „BasiBasi“ (Anykščiai), „Kucmistrai“ (Zyplių dvaras, Šakių rajonas).

[infogram id=“8e0a33a0-c85e-4c3a-92d1-7af54afefc5c“ prefix=“9fL“ format=“interactive“ title=“Restoranų sąrašas“]

Naujienos

„Gero maisto akademija“ 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą šiemet skelbs penktus metus. Pernai buvo nutarta įsteigti kelis papildomus apdovanojimus, prisidedančius prie restoranų kultūros plėtros – už nuopelnus Lietuvos gatsronomijai ir įstaigai, kuri neatitinka tradicinių restoranų standartų, tačiau dėl maisto ir aptarnavimo kokybės yra verta būti tarp geriausių. Šiemet įsteigta „tvariausio restorano“ nominacija.

Geriausi restoranai bus skelbiami birželio 18 dieną.

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Keletas patarimų vis dar svajojantiems apie savo restoraną Premium 1

Šiuo metu restoranų verslas neprimena svajonės, greičiau — bjaurią migreną. Bet karantinas kažkada baigsis,...

Laisvalaikis
08:05
Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai

Gerumo virusas lenktyniauja su naujuoju koronavirusu: Lietuvos virtuvės šefai bei virėjai, galintys gaminti...

Laisvalaikis
2020.03.25
„Local Pub“ vieną barą jau uždarė amžiams, iš kito atleido visus darbuotojus Premium 5

Kol Vyriausybė svarsto, kaip būtų galima pagelbėti darbdaviams išlaikyti kuo daugiau darbo vietų, kai kurie...

Gazelė
2020.03.16
„Greenpeace“ ragina iki 2030 m. mėsos vartojimą sumažinti 70%

3 mėsainiai per savaitę, anot aplinkosauginės organizacijos „Greenpeace“, daugiausiai tiek mėsos vartoti...

Pramonė
2020.03.15
Geriausio Kauno restorano šefas: konkurencijos iš esmės nėra Premium 2

Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke kauniškis „Dia“ pernai užėmė 12-ą vietą –...

Laisvalaikis
2020.03.14
Paskelbti pretendentai į 30-ies geriausių restoranų sąrašą 1

Kovo 9 d. „Gero maisto akademija“ (GMA) paskelbė „30 geriausių restoranų“ rinkimų startą, o sykiu – trumpąjį...

Laisvalaikis
2020.03.09
Dar neatsidaręs baras jau turėjo kone pusšimtį rezervacijų Premium 6

Prieš dvejus metus sostinės centre, bet ne senamiestyje, atidarytas „Local Pub“ dažnai būna sausakimšas. Tai...

Gazelė
2020.03.09
Vilniaus restoranai Nepriklausomybę švęs skaniai

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį Vilniaus restoranai švęs skaniai: nuo šio savaitgalio iki liepos...

Laisvalaikis
2020.03.08

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus