Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų

Publikuota: 2019-05-17

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą kulinarinį konkursą ir pakvietė jo vertintojais tapti miesto gyventojus ir svečius. Jų vertinimo rezultatai suguls į kasmet atnaujinamą Birštono kulinarinį žemėlapį.

Iki gegužės 23 d. vykstančio kulinarinio konkurso tikslas – artėjant vasaros sezonui išrinkti geriausią patiekalą, gaminamą Birštone. Pirmus dvejus metus konkurse dalyvaujančių maitinimo įstaigų patiekalus vertino profesionalai, šiemet juos ragauja ir vertina restoranų ir kavinių lankytojai.

Pasak Rūtos Kapačinskaitės, Birštono turizmo informacijos centro direktorės, taip tikimasi sukurti artimesnį ryšį su svečiais, išgirsti jų atsiliepimus ir pagal juos formuoti kulinarines madas.

Ne daugiau 16 eurų

Birštono kulinariniame konkurse šiemet dalyvauja 7 maitinimo įstaigos: viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“, komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“, restoranas „Old Town Grill“, viešbutis-kavinė „Audenis“, mėsainių baras „Bir. Bur. Bar“, kavinės „Sušinė“ ir „Saulės terasa“.

Konkursui jie pasiūlė devynis patiekalus – ant žarijų keptos brandintos jautienos išpjovą, dūmo skonio jūros ešerį, ėrienos kumpio kepsnį ir t. t.

Viena iš konkurso sąlygų – patiekalo kaina negali viršyti 16 Eur, todėl tikimasi, kad tai paskatins į maitinimo įstaigas užsukti ir tuos, kurie ne visada gali sau leisti apsilankyti prabangiuose restoranuose.

Abejones dėl vertinimo objektyvumo (juk negali atmesti prielaidos, jog vieno ar kito restorano bičiuliai pasistengs dėl geresnių vertinimų) p. Kapačinskaitė atremia sakydama, jog nesąžiningos pergalės yra trumpalaikės: „Jeigu gero virėjo neturinti kavinė pasiskelbs esanti geriausia, klientas po pirmojo karto ten nebegrįš. Taigi čia savininko sprendimas – prisijaukinti klientą, ar nuvilti jį. Lietuvos kurortuose daryti verslą vasarą nėra sunku, nes dideli vienadienių lankytojų srautai. Bet yra žiema, pavasaris, ruduo, ir jei nori sulaukti nuolatinių klientų, turi visada būti kokybiškas“.

Dar daugiau gastronomijos

Pastaruoju metu Birštone kulinarinius atradimus puoselėja ne tik kurorto restoranai ar kavinės, bet ir laisvalaikio pramogų organizatoriai. Pavyzdžiui, „Čiulba ulba“ šį pavasarį kviečia išbandyti gastronominius maršrutus „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“ ar „Birštono gurmanai“, su maisto atradimais susijusias ekskursijas rengia ir „Birštonas tours“ komanda.

Ekskursijų dalyviai turi progos paragauti patiekalų, kuriuos mėgo prezidentas Smetona, rašytojas Balys Sruoga ar kunigas Juozas-Tumas Vaižgantas, koks tarpukariu kurorte buvo dietinis maitinimas, kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės.

Birštono kulinarinis konkursas vyks iki gegužės 23 d., daugiau informacijos – Birštono turizmo informacijos svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Vyno ir desertų čempionatas: už laimėtojų nugaros – geriausi latvių ir estų restoranai

Lapkričio 18 d. Vilniuje vykusio 10-ojo atvirojo Vyno ir desertų derinių čempionato pirmąsias vietas užėmė...

Laisvalaikis
2019.11.19
 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau