Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų

Publikuota: 2019-05-17

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą kulinarinį konkursą ir pakvietė jo vertintojais tapti miesto gyventojus ir svečius. Jų vertinimo rezultatai suguls į kasmet atnaujinamą Birštono kulinarinį žemėlapį.

Iki gegužės 23 d. vykstančio kulinarinio konkurso tikslas – artėjant vasaros sezonui išrinkti geriausią patiekalą, gaminamą Birštone. Pirmus dvejus metus konkurse dalyvaujančių maitinimo įstaigų patiekalus vertino profesionalai, šiemet juos ragauja ir vertina restoranų ir kavinių lankytojai.

Pasak Rūtos Kapačinskaitės, Birštono turizmo informacijos centro direktorės, taip tikimasi sukurti artimesnį ryšį su svečiais, išgirsti jų atsiliepimus ir pagal juos formuoti kulinarines madas.

Ne daugiau 16 eurų

Birštono kulinariniame konkurse šiemet dalyvauja 7 maitinimo įstaigos: viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“, komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“, restoranas „Old Town Grill“, viešbutis-kavinė „Audenis“, mėsainių baras „Bir. Bur. Bar“, kavinės „Sušinė“ ir „Saulės terasa“.

Konkursui jie pasiūlė devynis patiekalus – ant žarijų keptos brandintos jautienos išpjovą, dūmo skonio jūros ešerį, ėrienos kumpio kepsnį ir t. t.

Viena iš konkurso sąlygų – patiekalo kaina negali viršyti 16 Eur, todėl tikimasi, kad tai paskatins į maitinimo įstaigas užsukti ir tuos, kurie ne visada gali sau leisti apsilankyti prabangiuose restoranuose.

Abejones dėl vertinimo objektyvumo (juk negali atmesti prielaidos, jog vieno ar kito restorano bičiuliai pasistengs dėl geresnių vertinimų) p. Kapačinskaitė atremia sakydama, jog nesąžiningos pergalės yra trumpalaikės: „Jeigu gero virėjo neturinti kavinė pasiskelbs esanti geriausia, klientas po pirmojo karto ten nebegrįš. Taigi čia savininko sprendimas – prisijaukinti klientą, ar nuvilti jį. Lietuvos kurortuose daryti verslą vasarą nėra sunku, nes dideli vienadienių lankytojų srautai. Bet yra žiema, pavasaris, ruduo, ir jei nori sulaukti nuolatinių klientų, turi visada būti kokybiškas“.

Dar daugiau gastronomijos

Pastaruoju metu Birštone kulinarinius atradimus puoselėja ne tik kurorto restoranai ar kavinės, bet ir laisvalaikio pramogų organizatoriai. Pavyzdžiui, „Čiulba ulba“ šį pavasarį kviečia išbandyti gastronominius maršrutus „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“ ar „Birštono gurmanai“, su maisto atradimais susijusias ekskursijas rengia ir „Birštonas tours“ komanda.

Ekskursijų dalyviai turi progos paragauti patiekalų, kuriuos mėgo prezidentas Smetona, rašytojas Balys Sruoga ar kunigas Juozas-Tumas Vaižgantas, koks tarpukariu kurorte buvo dietinis maitinimas, kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės.

Birštono kulinarinis konkursas vyks iki gegužės 23 d., daugiau informacijos – Birštono turizmo informacijos svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Europarlamentarams maistą „pagardino“ belgišku PVM 2

Šiuo metu atostogaujantys Europos Parlamento (EP) nariai ir jų padėjėjai bus nemaloniai nustebinti, kai...

Finansai
2019.08.18
Vyno vertinimas balais – atgyvena ar būtinybė Premium

Gegužę vyno pasaulį apskriejo žinia, kad neabejotinai žymiausias pasaulio vyno kritikas Robertas Parkeris...

Laisvalaikis
2019.08.17
Technologijos atpažins padirbtą viskį 7

Glazgo universiteto (Škotija) mokslininkai sukūrė cheminių sensorių sistemą, savotišką dirbtinį liežuvį,...

Laisvalaikis
2019.08.17
Markė – netikėtų atradimų kraštas Premium

Italijos regionas Markė (Marche) Lietuvoje dar tik atrandamas. Nedaugelis žino, kad Markėje auga įvairių...

Laisvalaikis
2019.08.10
Išbrangus avokadams, restoranai imasi gudrybių  1

Smarkiai išaugusi paklausa ir prastas derlius taip pabrangino avokadus, kad kai kurie restoranai nebeišgali...

Pramonė
2019.08.08
Lietuvoje rinkai neaugant, eksportą didina dviženkliais skaičiais Premium 1

Alaus vartojimui šalyje nedidėjant, aludariai pajamas augina plėsdamiesi eksporto rinkose. Populiariausios...

Pramonė
2019.08.07
Škotai nenori prarasti ES paramos viskiui ir lašišai

Jungtinei Karalystei išsirinkus naują ministrą pirmininką, kietojo „Brexit“ scenarijus atrodo kaip niekad...

Laisvalaikis
2019.08.04
Iliustruotoji istorija: Žaliasis graikų auksas

Senovės graikams svarbiausi buvo trys dalykai: maistas, vanduo ir alyvuogių aliejus. Aliejus buvo vartojamas...

Laisvalaikis
2019.08.04
Tarptautinė alaus diena: kas jo pagamina, importuoja ir išgeria daugiausia 4

Pasaulis mini Tarptautinę alaus dieną. Europos Komisija (EK) siūlo pažvelgti į su alumi susijusią statistiką...

Pramonė
2019.08.02
„Herkaus Kanto“ bare darbuotoją nuo kliento sunkiai atskirsi Premium 2

Maitinimo įstaigų vadovų didžiausias galvos skausmas – didelė darbuotojų kaita. „Herkaus Kanto“ bare...

Gazelė
2019.08.01
Vietoj deimanto – kvadratinis arbūzas Premium

Takashi Hosokawa, Japonijos Išikavos prefektūroje veikiančio karštųjų versmių viešbučių tinklo savininkas,...

Laisvalaikis
2019.07.30
Italų močiutės – „Youtube“ žvaigždės 1

Kiekvienas italas pasakys, kad yra tik vienas teisingas būdas gaminti makaronus. Ir tai nėra kokia nors...

Laisvalaikis
2019.07.28

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau