Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų

Publikuota: 2019-05-17

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą kulinarinį konkursą ir pakvietė jo vertintojais tapti miesto gyventojus ir svečius. Jų vertinimo rezultatai suguls į kasmet atnaujinamą Birštono kulinarinį žemėlapį.

Iki gegužės 23 d. vykstančio kulinarinio konkurso tikslas – artėjant vasaros sezonui išrinkti geriausią patiekalą, gaminamą Birštone. Pirmus dvejus metus konkurse dalyvaujančių maitinimo įstaigų patiekalus vertino profesionalai, šiemet juos ragauja ir vertina restoranų ir kavinių lankytojai.

Pasak Rūtos Kapačinskaitės, Birštono turizmo informacijos centro direktorės, taip tikimasi sukurti artimesnį ryšį su svečiais, išgirsti jų atsiliepimus ir pagal juos formuoti kulinarines madas.

Ne daugiau 16 eurų

Birštono kulinariniame konkurse šiemet dalyvauja 7 maitinimo įstaigos: viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“, komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“, restoranas „Old Town Grill“, viešbutis-kavinė „Audenis“, mėsainių baras „Bir. Bur. Bar“, kavinės „Sušinė“ ir „Saulės terasa“.

Konkursui jie pasiūlė devynis patiekalus – ant žarijų keptos brandintos jautienos išpjovą, dūmo skonio jūros ešerį, ėrienos kumpio kepsnį ir t. t.

Viena iš konkurso sąlygų – patiekalo kaina negali viršyti 16 Eur, todėl tikimasi, kad tai paskatins į maitinimo įstaigas užsukti ir tuos, kurie ne visada gali sau leisti apsilankyti prabangiuose restoranuose.

Abejones dėl vertinimo objektyvumo (juk negali atmesti prielaidos, jog vieno ar kito restorano bičiuliai pasistengs dėl geresnių vertinimų) p. Kapačinskaitė atremia sakydama, jog nesąžiningos pergalės yra trumpalaikės: „Jeigu gero virėjo neturinti kavinė pasiskelbs esanti geriausia, klientas po pirmojo karto ten nebegrįš. Taigi čia savininko sprendimas – prisijaukinti klientą, ar nuvilti jį. Lietuvos kurortuose daryti verslą vasarą nėra sunku, nes dideli vienadienių lankytojų srautai. Bet yra žiema, pavasaris, ruduo, ir jei nori sulaukti nuolatinių klientų, turi visada būti kokybiškas“.

Dar daugiau gastronomijos

Pastaruoju metu Birštone kulinarinius atradimus puoselėja ne tik kurorto restoranai ar kavinės, bet ir laisvalaikio pramogų organizatoriai. Pavyzdžiui, „Čiulba ulba“ šį pavasarį kviečia išbandyti gastronominius maršrutus „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“ ar „Birštono gurmanai“, su maisto atradimais susijusias ekskursijas rengia ir „Birštonas tours“ komanda.

Ekskursijų dalyviai turi progos paragauti patiekalų, kuriuos mėgo prezidentas Smetona, rašytojas Balys Sruoga ar kunigas Juozas-Tumas Vaižgantas, koks tarpukariu kurorte buvo dietinis maitinimas, kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės.

Birštono kulinarinis konkursas vyks iki gegužės 23 d., daugiau informacijos – Birštono turizmo informacijos svetainėje.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų 1

Birštonas, nuolatos ieškantis naujų būdų populiarinti kurortą, šiemet modifikavo kelintus metus rengiamą...

Laisvalaikis
2019.05.17
Didžiausiam aludariui pasaulyje – 200 mln. Eur bauda dėl brangaus alaus Belgijoje 3

Europos Komisija (EK) didžiausiam pasaulyje aludariui – Belgijos „Anheuser-Busch InBev“ – skyrė 200 mln. Eur...

Pramonė
2019.05.13
„Michelin“ žvaigždės irgi išeina į pensiją

Švedijoje esančio dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano „Faviken Magasinet“ šefas Magnusas Nilssonas...

Laisvalaikis
2019.05.08
Investavo 0,5 mln. Eur į kraftinio spirito daryklą dvare 5

Pakruojyje pradėjo veikti Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras. „Kompleksas“ veiks kaip muziejus...

Laisvalaikis
2019.05.07
Vynuogynai pasiryžę kovoti su klimato kaita Premium

Ignoruoti klimato kaitą tampa vis sunkiau: pastarieji penkeri metai buvo karščiausi planetoje. Pasaulinės...

Laisvalaikis
2019.05.05
Mokytis vyno kultūros kviečia „Vyno dienos“ 3

Penktadienį ir šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, vyksta 15-oji tarptautinė paroda...

Laisvalaikis
2019.05.03
Paskelbtas geriausias Lietuvos someljė 3

Balandžio 29 d. vykusiame XV Lietuvos someljė čempionate „Codorniu Zero Grand Prix 2019“ pergalę nuskynė...

Laisvalaikis
2019.04.30

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau