Į Birštoną – ragauti konkursinių patiekalų

Iki gegužės 23 d. vykstančio kulinarinio konkurso tikslas – artėjant vasaros sezonui išrinkti geriausią patiekalą, gaminamą Birštone. Pirmus dvejus metus konkurse dalyvaujančių maitinimo įstaigų patiekalus vertino profesionalai, šiemet juos ragauja ir vertina restoranų ir kavinių lankytojai.
Pasak Rūtos Kapačinskaitės, Birštono turizmo informacijos centro direktorės, taip tikimasi sukurti artimesnį ryšį su svečiais, išgirsti jų atsiliepimus ir pagal juos formuoti kulinarines madas.
Ne daugiau 16 eurų
Birštono kulinariniame konkurse šiemet dalyvauja 7 maitinimo įstaigos: viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“, komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“, restoranas „Old Town Grill“, viešbutis-kavinė „Audenis“, mėsainių baras „Bir. Bur. Bar“, kavinės „Sušinė“ ir „Saulės terasa“.
Konkursui jie pasiūlė devynis patiekalus – ant žarijų keptos brandintos jautienos išpjovą, dūmo skonio jūros ešerį, ėrienos kumpio kepsnį ir t. t.
Viena iš konkurso sąlygų – patiekalo kaina negali viršyti 16 Eur, todėl tikimasi, kad tai paskatins į maitinimo įstaigas užsukti ir tuos, kurie ne visada gali sau leisti apsilankyti prabangiuose restoranuose.
Abejones dėl vertinimo objektyvumo (juk negali atmesti prielaidos, jog vieno ar kito restorano bičiuliai pasistengs dėl geresnių vertinimų) p. Kapačinskaitė atremia sakydama, jog nesąžiningos pergalės yra trumpalaikės: „Jeigu gero virėjo neturinti kavinė pasiskelbs esanti geriausia, klientas po pirmojo karto ten nebegrįš. Taigi čia savininko sprendimas – prisijaukinti klientą, ar nuvilti jį. Lietuvos kurortuose daryti verslą vasarą nėra sunku, nes dideli vienadienių lankytojų srautai. Bet yra žiema, pavasaris, ruduo, ir jei nori sulaukti nuolatinių klientų, turi visada būti kokybiškas“.
Dar daugiau gastronomijos
Pastaruoju metu Birštone kulinarinius atradimus puoselėja ne tik kurorto restoranai ar kavinės, bet ir laisvalaikio pramogų organizatoriai. Pavyzdžiui, „Čiulba ulba“ šį pavasarį kviečia išbandyti gastronominius maršrutus „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“ ar „Birštono gurmanai“, su maisto atradimais susijusias ekskursijas rengia ir „Birštonas tours“ komanda.
Ekskursijų dalyviai turi progos paragauti patiekalų, kuriuos mėgo prezidentas Smetona, rašytojas Balys Sruoga ar kunigas Juozas-Tumas Vaižgantas, koks tarpukariu kurorte buvo dietinis maitinimas, kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės.
Birštono kulinarinis konkursas vyks iki gegužės 23 d., daugiau informacijos – Birštono turizmo informacijos svetainėje.