„Gastronomikos“ šefas Čeprackas: mes neužsidarome, mes keliamės į žiauriai fantastišką vietą

Publikuota: 2018-04-04

„Ne, „Gastronomika“ nebankrutuoja. Mes keliamės į kitą, žiauriai fantastišką vietą“, – sako virtuvės meistras Liutauras Čeprackas, paneigdamas viešojoje erdvėje sklandančius gandus apie 2015-ųjų metų pradžioje atidaryto restorano bankrotą.

Per trejus veiklos metus Vilniaus Naujamiestyje, loftų rajone, veikianti „Gastronomika“ dukart buvo įtraukta į Švedijoje leidžiamą geriausių Skandinavijos ir Baltijos šalių restoranų gidą „White Guide“, o 2017 m. paskelbta geriausiu Lietuvos restoranu.

Išsemta vieta

„Kalbant verslo požiūriu, dabar mes esame keistoje, specifinėje vietoje. Mes negalime pritraukti spontaniškų svečių, kadangi dirbame tik dvi dienas per savaitę. Tuo pačiu mes negalime dirbti penkių dienų per savaitę, nes mūsų techniniai pajėgumai to neleidžia. Mes negalime dirbti vasarą, nes negalime praverti langų, arba pasiūlyti terasą su padoresniu vaizdu, nes vaizdas, kuris atsiveria pro mūsų duris – į šiukšlynus“, – vardija p. Čeprackas.

Virtuvės meistras priduria, jog „Gastronomika“ buvo jo eksperimentas, kūdikis, kuriame jis dirbo negalvodamas apie pinigus: „Aš čia realizavau save ir čia, sakykime, yra mano laboratorija, kurioje aš vystausi ir vystosi mano kolektyvas. Bet galų gale ateina laikas, kai žengi žingsnį į suaugusių žmonių pasaulį, arba toliau sėdi savo smėlio dėžėje.“ 

Keliasi į senamiestį

Paklaustas apie būsimą vietą, VŽ pašnekovas patvirtina: „Taip, tai pastatas Vilniuje, Bokšto gatvėje, kurį rekonstruoja buvę „Iki” parduotuvių tinklo savininkai, broliai Ortizai“.

„Keliamės į žiauriai fantastišką vietą, mūsų investuotojas tenai daro stebuklus. Galiu paminėti, jog restorano stogas bus veidrodinio paviršiaus, iš nerūdijančio plieno, kuris plaukia iš Japonijos. Tai bus neįtikėtinai fantastiškas projektas, į kurį investuojami didžiuliai pinigai“, – VŽ sakė p. Čeprackas.

Kada tiksliai bus įkurtuvės, kol kas neaišku: „Pagal planą turėjome startuoti spalį, bet, kaip sakoma, žmogus planuoja, o statybininkai juokiasi. Čia ir yra didžiausia bėda, kad mūsų planai kartais yra tik statybininko juokas.“ 

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
„Michelin“ restoranų rojus – Azija 1

„Michelin“ žvaigždutė prie restorano pavadinimo gurmanams sufleruoja kokybę ir išskirtines patirtis.

Laisvalaikis
2018.12.09
„Stiklių“ restorane – revoliucija

Gera žinia tiems, kurie nekantrauja išbandyti, kuo nustebins vilniškio „Relais & Ch?teaux Stikliai Hotel“...

Laisvalaikis
2018.12.07
Lietuvos virėjai iš pasaulio čempionato parsivežė bronzą 1

Liuksemburge vykusiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinė šefų...

Laisvalaikis
2018.12.03
Vyno verslas mokys skaičiuoti suvartojamo alkoholio kiekį 3

Pernai lapkritį Lietuvos someljė mokykla (LSM) tapo tarptautinės nepolitinės, atsakingą verslą vienijančios...

Laisvalaikis
2018.12.02
Investicinio vyno kaina auga dešimtimis procentų

Daugiau kaip pusę milijono dolerių – tiek spalio 13 d. anonimu norėjęs likti Azijos vyno kolekcininkas...

Laisvalaikis
2018.11.25
Šalia paminklo tautos patriarchui atidaro restoraną su „Basanavičiaus sale“

Sostinės Senamiestyje, šalia paminklo tautos patriarchui Jonui Basanavičiui, penktadienio vakarą duris...

Laisvalaikis
2018.11.23
Gastronomijos scenos naujokai laimėjo dar vieną konkursą

Savaitės pradžioje Vilniuje vykusiame viename įdomiausių Lietuvoje ir, ko gero, vieninteliame pasaulyje...

Laisvalaikis
2018.11.22
J. Basanavičiaus gimtadienio proga – nuolaidos senamiesčio kavinėse

Lapkričio 23 d., minint 167-ąsias dr. Jono Basanavičiaus gimimo metines, priešais Nacionalinę filharmoniją...

Laisvalaikis
2018.11.20
„The Chinese Tea Company“ Londone įkūrėja ir arbatos žinovė – apie tradicijas, mitus, teisingą vartojimą 3

Juyan Webster, Londone veikiančios bendrovės „The Chinese Tea Company“ įkūrėja ir arbatos žinovė, pasakoja...

Laisvalaikis
2018.11.19
Apie kraujo donorystę primins mineralinis vanduo 2

Nacionalinis kraujo centras pradeda bendradarbiauti su mineralinio vandens gamintoju UAB „Birštono...

Rinkodara
2018.11.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau