Italijoje – vyno fontanas nemokamai

Publikuota: 2016-10-25
Nemokamo vyno fontanas atidarytas „Dora Sarchese Vini“ vyninėje, veikiančioje Ortono miesto pašonėje. 
Fausto di Nella nuotr.
svg svg
Nemokamo vyno fontanas atidarytas „Dora Sarchese Vini“ vyninėje, veikiančioje Ortono miesto pašonėje. Fausto di Nella nuotr.
„Verslo žinios“

Keliaujant po centrinės Italijos regioną Abrucus (it. Abruzzo) verta prisigriebti ir vyno taurę – šioji pravers prie nemokamo vyno fontano, spalio pradžioje atidaryto „Dora Sarchese Vini” ūkyje, veikiančiame Ortono miesto pašonėje.

Fontanas viešas, veikia visą parą, „Dora Sarchese Vini” ūkyje padaryto vyno srovė teka nemokamai. Jo sumanytojai pabrėžia, kad nemokamas vynas skirtas ištroškusiems piligrimų kelio Cammino di San Tommaso žygeiviams, tad lankytojai su tuščia tara nepageidaujami.

Siekia pritraukti turistų

Vis tik fontano statytojai neslepia, kad galimybe netradiciškai numalšinti troškulį siekiama pritraukti daugiau keliautojų į Cammino di San Tommaso ir Abruco regioną apskritai.

Tūkstančiai keliautojų kasmet žygiuoja 316 km, nuo Vatikano iki Adrijos jūros pakrantėje esančio Ortono, pakeliui kirsdami įspūdingas centrinių Apeninų vietas. Galutinis tikslas – aplankyti apaštalo Tomo palaikus Ortono katedroje. Nors atrodo, jog dabar dauguma keliautojų į „privaloma pamatyti“ sąrašą įtrauks ir vyno fontaną.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Skaičiuojama, jog prieš dvi savaites pradėjęs veikti fontanas jau numalšino per 800 keliaunininkų troškulį, o jo atidarymo ceremonijoje dalyvavo 1.000 svečių.

Pirmas ir vienintelis

Vyno fontano idėją piligrimų kelio asociacijos prezidentui Faustui di Nellai pakišo Ispanijos Navaros regiono vyno daryklos „Bodegas Irache“ vyno fontanas populiariame šv. Jokūbo piligrimų kelyje (Camino de Santiago), ją įgyvendino susivieniję per 100 vietos organizacijų. Finansavo vynuogyno „Dora Sarchese Vini“ savininkas Nicola D’Auria, tikintis, jog šis objektas į jo vynuogyną pritrauks daugiau klientų.

Fontaną projektavo italų architektas Rocco Valentini. Pasak p. Nella‘os, dėl žinomo architekto vardo fontanas yra ir vertingas meno objektas. Jo konstrukciją sudaro geležinės rampos, akmens luitas ir medinė statinė iš vynuogyno savininko sodo.

Ortono fontanas vadinamas „pirmu tikruoju vyno fontanu“, nors šalyje yra ir daugiau tauriojo gėrimų fontanų. Visgi vyno srovė juose ištrykšta tik vynuogių derliaus švenčių metu. Viena žinomiausių švenčiama Marino miestelyje piečiau nuo Romos. Čia festivalio „Sagra dell‘Uva“ metu iš fontano keletą valandų trykšta baltojo vyno srovė.

Neįvertinti Abrucai

Iki šiol Abrucai, kalnuotas vyno regionas centrinėje Italijoje šalia Adrijos jūros, buvo vadinami labiausiai neįvertintu Italijos regionu. Tiesą sakant, jie vis dar laukia deramo įvertinimo. Su savo puikia gamta, miestais ir vietos virtuve. Pasiteiravę vietinių apie „alla Abruzzese“, išgirsite tvirtą atsakymą – ėriena. Niekas aiškiau neiliustruos Abrucų virtuvės, kaip ėrienos ragu arba kepsnys su taure „Montepulciano d’Abruzzo“.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kodėl šparagai naudingesnis verslas negu auginti braškes Premium

Smidrų, dažniau vadinamų šparagais, augintojų skaičius kasmet auga. Darbo su šia daržove į valias, tačiau...

Gazelė
2022.05.20
Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku