Lietuvos restoranus įvertino tarptautinis gidas

Publikuota: 2016-10-18
Vilniuje veikiantis restoranėlis „Gaspar‘s“ taip pat pateko į tarptautinio gido „White Guide“ inspektorių akiratį. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Vilniuje veikiantis restoranėlis „Gaspar‘s“ taip pat pateko į tarptautinio gido „White Guide“ inspektorių akiratį. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Svarbiausiu Šiaurės šalių restoranų gidu vadinamas „White Guide“ pirmąkart reitingavo ir Lietuvos restoranus. Naujasis “White Guide” leidimas, taip pat aplikacija ir interneto svetainė su 400 Šiaurės ir Baltijos šalyse reitinguotų restoranų bus pristatytas spalio 31 d. Stokholme.

2004 m. švedų kalba išleistas „White Gide“, iš pradžių vizitavęs švedų bei danų restoranus, prieš trejus metus pradėtas leisti anglų kalba, o jo inspektoriai – vertinti Šiaurės ir Baltijos šalių maitinimo įstaigas. Į šių metų leidimą bus įtraukta 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos maitinimo įstaigų.

„White Guide“, kaip ir prestižiškiausio pasaulyje „Michelin“ gido vertintojai, restoranus vizituoja anonimiškai.

Pasak Aivarso Hansono, „White Guide“ projekto vadovo, gido inspektoriai „niekada nesireklamuoja iš anksto prieš eidami vertinti į restoraną ir visada apmoka sąskaitas“. Anot jo, „White Guide“ misija yra skatinti atsakingą ir pozityvią gastronomiją bei palaikyti gaminančius, ruošiančius ir tiekiančius puikų maistą virtuvės šefus, taip pat – informuoti restoranų lankytojus apie nenuviliančias kulinarines patirtis.

Inspektoriai nustebinti

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos pranešimu, dėl restoranų Lietuvoje gido vertintojai konsultavosi su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ir reitingavo šiuos restoranus: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro Lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune, „Monai“ Klaipėdoje. Pagal gido vertinimo sistemą balai restoranams skiriami už maisto ir gėrimų kokybę, aptarnavimą, aplinką ir atmosferą. Aukščiausias įvertinimas – 100 balų.

Kiek balų skirta vizituotiems Lietuvos restoranams, paaiškės paskutinę spalio dieną.

Pranešime cituojamas p. Hansonas, sakęs, jog vertintojus Lietuvoje pribloškė gerų restoranų proveržis. Įspūdį jiems paliko tai, kad puikios virtuvės restoranų veikia ne tik Vilniaus senamiestyje, bet ir atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui, Žirmūnuose.

„Mūsų restoranams – didžiulė garbė ir kartu pripažinimas atsidurti „White Guide“ puslapiuose. Šio gerai žinomo gido reitingai neabejotinai taps papildomu stimulu skandinavams aplankyti Lietuvą. Kartu su „GO Vilnius“ ir Kauno savivaldybe įdėjome nemažai jėgų, kad Lietuva gide būtų pristatyta patraukliai ir skaniai“, – pranešime cituojama Jurgita Kazlauskienė, Valstybinio turizmo departamento vadovė.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Mėsėdis pasidavė: šefas Ramsay gamins veganišką picą

Radikaliais pareiškimais apie vegetarišką ir veganišką maistą ne kartą pagarsėjęs britų virtuvės šefas...

Laisvalaikis
2018.04.21
Gėrėte alkoholio? Jūsų gydytojui apie tai jau pranešta 3

Jungtinių Valstijų mokslininkai sukūrė mikroschemą, kuri implantuota į žmogaus organizmą, matuoja alkoholio...

Laisvalaikis
2018.04.17
Kasdienė taurė vyno gyvenimą gali sutrumpinti pusmečiu 5

Kasdien po taurę vyno ar bokalą alaus išgeriantys žmonės vidutiniškai gyvena puse metų trumpiau. Dar...

Laisvalaikis
2018.04.15
Ne iki galo iškeptas kepsnys? Restoranas tam turi priežastį

Jei kaskart užsisakę vidutiniškai iškeptą kepsnį, gaunate jį beveik žalią, žinokite, kad taip yra ne tik...

Laisvalaikis
2018.04.15
Smaližių teismui „KitKat“ pristato rožinį šokoladą

Didžiosios Britanijos smaližiai pirmieji pasaulyje galės paragauti rožinės spalvos šokolado.

Vadyba
2018.04.14
„Gastronomikos“ šefas Čeprackas: mes neužsidarome, mes keliamės į žiauriai fantastišką vietą

„Ne, „Gastronomika“ nebankrutuoja. Mes keliamės į kitą, žiauriai fantastišką vietą“, – sako virtuvės meistras...

Laisvalaikis
2018.04.04
Iliustruotoji istorija: Kuršių nerijos varnų medžiotojai

Bado grėsmės prispirtiems kuršininkams varnavimas XIX–XX a. tapo tikru išsigelbėjimu. Krankles gaudė ir...

Laisvalaikis
2018.04.01
Cholesterolio pavojus atšauktas: Velykų kiaušiniai valgomi 1

Dar visai neseniai kiaušinis turėjo nepajudinamą cholesterolio bombos statusą. Dabar jis reabilituotas, o...

Laisvalaikis
2018.04.01

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau