Lietuvos restoranus įvertino tarptautinis gidas

Publikuota: 2016-10-18
Vilniuje veikiantis restoranėlis „Gaspar‘s“ taip pat pateko į tarptautinio gido „White Guide“ inspektorių akiratį. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vilniuje veikiantis restoranėlis „Gaspar‘s“ taip pat pateko į tarptautinio gido „White Guide“ inspektorių akiratį. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Svarbiausiu Šiaurės šalių restoranų gidu vadinamas „White Guide“ pirmąkart reitingavo ir Lietuvos restoranus. Naujasis “White Guide” leidimas, taip pat aplikacija ir interneto svetainė su 400 Šiaurės ir Baltijos šalyse reitinguotų restoranų bus pristatytas spalio 31 d. Stokholme.

2004 m. švedų kalba išleistas „White Gide“, iš pradžių vizitavęs švedų bei danų restoranus, prieš trejus metus pradėtas leisti anglų kalba, o jo inspektoriai – vertinti Šiaurės ir Baltijos šalių maitinimo įstaigas. Į šių metų leidimą bus įtraukta 30 Estijos, 20 Latvijos ir 10 Lietuvos maitinimo įstaigų.

„White Guide“, kaip ir prestižiškiausio pasaulyje „Michelin“ gido vertintojai, restoranus vizituoja anonimiškai.

Pasak Aivarso Hansono, „White Guide“ projekto vadovo, gido inspektoriai „niekada nesireklamuoja iš anksto prieš eidami vertinti į restoraną ir visada apmoka sąskaitas“. Anot jo, „White Guide“ misija yra skatinti atsakingą ir pozityvią gastronomiją bei palaikyti gaminančius, ruošiančius ir tiekiančius puikų maistą virtuvės šefus, taip pat – informuoti restoranų lankytojus apie nenuviliančias kulinarines patirtis.

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Inspektoriai nustebinti

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos pranešimu, dėl restoranų Lietuvoje gido vertintojai konsultavosi su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ir reitingavo šiuos restoranus: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro Lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune, „Monai“ Klaipėdoje. Pagal gido vertinimo sistemą balai restoranams skiriami už maisto ir gėrimų kokybę, aptarnavimą, aplinką ir atmosferą. Aukščiausias įvertinimas – 100 balų.

Kiek balų skirta vizituotiems Lietuvos restoranams, paaiškės paskutinę spalio dieną.

Pranešime cituojamas p. Hansonas, sakęs, jog vertintojus Lietuvoje pribloškė gerų restoranų proveržis. Įspūdį jiems paliko tai, kad puikios virtuvės restoranų veikia ne tik Vilniaus senamiestyje, bet ir atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui, Žirmūnuose.

„Mūsų restoranams – didžiulė garbė ir kartu pripažinimas atsidurti „White Guide“ puslapiuose. Šio gerai žinomo gido reitingai neabejotinai taps papildomu stimulu skandinavams aplankyti Lietuvą. Kartu su „GO Vilnius“ ir Kauno savivaldybe įdėjome nemažai jėgų, kad Lietuva gide būtų pristatyta patraukliai ir skaniai“, – pranešime cituojama Jurgita Kazlauskienė, Valstybinio turizmo departamento vadovė.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Kuo mums įdomus Ukrainos vynas Premium

Gegužę Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ surengta ukrainietiško vyno degustacija...

Laisvalaikis
2022.05.15
Kitoks turgus: Paupyje pasiekė 7,5 mln. Eur apyvartą, Benedikto turgus planuoja plėtrą Premium

Įprastoms turgavietėms atsigaunant po pandemijos klesti ir visiškai kitokių koncepcijų objektai, kurie irgi...

Prekyba
2022.05.12
Kol Lietuvos įstatymai draudžia kalbėti apie vyną, ES mūsų vyndariams dega žalią šviesą Premium

„Europos Sąjungos (ES) pripažinimas, kad Lietuvoje galima auginti vynuoges ir daryti vynuogių vyną reiškia,...

Laisvalaikis
2022.05.06
Į Kauną (maisto) kultūros: tarpukario restoranų sudakai ir obaliai Premium

Kultūros turistų maršrutuose po Kauną atsiranda ir barai, restoranai – ir pramoginiais, ir pažintiniais...

Gazelė
2022.05.06
Gastronomijos savaitės žvaigždė – Palangos restoranui „Amsterdam Plaza“

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d. vykusioje vienuoliktoje Lietuvos gastronomijos savaitėje specialius meniu siūlė...

Laisvalaikis
2022.05.04
Reklamai pasitelkė šokolado meditaciją

Pastaruosius du mėnesius visas pasaulis gyvena karo Ukrainoje nuotaikomis – tai sekina ir psichologiškai, ir...

Rinkodara
2022.05.01
Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje Premium

Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių...

Gazelė
2022.04.30
„Michelin“ gidas – jau Estijoje, virėjai laukia žvaigždučių Premium 2

Balandžio pradžioje garsiojo „Michelin“ gastronomijos gido ir Estijos verslumo, turizmo bei inovacijų...

Laisvalaikis
2022.04.28
Kaip atidaryti greitojo maisto restoraną, kai pinigų kišenėje – ne tiek jau daug Premium

Maitinimo verslas – rizikingas ir gana brangus malonumas. Tačiau verslininkų patirtis rodo, kad neprastą...

Gazelė
2022.04.26
„Huracan Coffee“ įkūrėjas: kavos puodelį reikėtų pabranginti dvigubai, bet niekas tam nesiryš Premium 35

Dvejus metus trunkanti pandemija, karas Ukrainoje, pasikeitę vartotojų įpročiai ir tiesiog akyse auganti...

Gazelė
2022.04.22
Restoranų vaišės: per Velykas antrų Kalėdų nebus, bet reikia bandyti viską Premium

Šventėms artėjant, kai kurie gyventojai nutaria vaišes verčiau užsisakyti gatavas, negu gamintis jas patiems.

Gazelė
2022.04.13
Darbdaviai šokiruoti: kai kurie darbuotojai kitur nėra gavę „baltos“ algos Premium 21

Mokėti visus mokesčius, atrodytų, yra savaime suprantama, tačiau tik ne maitinimo sektoriuje. Vis dėlto...

Gazelė
2022.04.07
„Burger Kiosk“ strategija: būti klientams ant tako, į užkandines investuoti iki 20.000 Eur Premium

Svajonę turėti savo restoraną ar kavinę galima įgyvendinti su palyginti nedidelėmis investicijomis. „Burger...

Gazelė
2022.04.03
Patarimai restoranams: sąnaudų kainų valdymas prasideda nuo audito

Maitinimo įstaigoms pastaraisiais metais dorojantis su skirtingais iššūkiais, gastronomijos verslo...

Gazelė
2022.04.02
Dienos pietų kainos – arti psichologinės ribos: kokių sprendimų rado restoranai Premium 14

Kai produktai, energija, kuras brangsta kone kasdien, vis daugiau maitinimo įstaigų griebiasi skaičiuotuvo ir...

Gazelė
2022.04.01
Metė darbus bankuose ir įkūrė verslą: gyvenimai tiesiog apsivertė Premium

Prestižinė darbovietė finansų sektoriuje, galimybė kilti karjeros laiptais, stipriai sukalta motyvacinė...

Gazelė
2022.03.25
Greitojo maisto restoraną Vilniuje įkūrė per pusantro mėnesio ir vos už 20.000 Eur Premium

Patirtis ir noras dirbti gali būti svarbiau net už pinigus: sostinės restorano „Good Mood Food“ įkūrėjai,...

Gazelė
2022.03.23
Smulkieji verslą išplėtė po visą Lietuvą tik išsprendę lygtį su vienu nežinomuoju Premium

Transporto pasiūla yra didelė, tačiau smulkieji verslininkai, ieškantys specifinės paslaugos, kartais net...

Gazelė
2022.03.20
Dėl restorano grįžo gyventi Klaipėdon, bet netrukus tokį pat įkūrė ir Vilniuje Premium 1

Kai kurie verslininkai nesiima plėstis geografiškai, nes bijo, kad, fiziškai nebūdami kurioje nors vietoje,...

Gazelė
2022.03.18
„Smart-ID“ pritaikė netradiciškai – alkoholio be jo nenusipirksi Premium

Per karantiną prasidėjus e. prekybos bumui, daugiau atsirado ir virtualių parduotuvių, prekiaujančių...

Gazelė
2022.03.02

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku