Pavojingiausias pasaulyje sūris: nelegalus ir geidžiamas
Sardinija – antra pagal dydį Viduržemio jūros sala (jos krantus nuo Apeninų pusiasalio skiria Tirėnų jūra) ir sykiu autonominis Italijos regionas, kuriame, kaip sako patys sardai, gyvena milijonas žmonių ir trys milijonai avių. Gal todėl ir Sardinijos vyndariai juokauja: baltasis vynas tinka prie baltavilnių avių mėsos, raudonasis – prie juodavilnių. O kur avys, ten ir sūris.

Sardinijoje sūrio pagaminama daug, daugiausiai – iš avių pieno. Iš šio gaminamas ir casu marzu, išgarsėjęs dėl unikalaus gamybos proceso. Šiam sūriui gaminti pasitelkiamos sūrinės muselės Piophila casei, kurios deda kiaušinėlius į sūryje, dažniausiai fiore sardo (arba pekorine) susidarančius plyšelius ir yra „atsakingos“ už produkto fermentaciją. Iš kiaušinėlių išsiritusios lervos įsiskverbia į sūrio masę, virškina baltymus ir paverčia produktą minkštu kreminiu sūriu.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai