Deivydo Praspaliausko keliaujanti virtuvė stebino kurorto svečius

    Reklama publikuota: 2023-09-15
    svg svg

    Rugsėjį vienas kūrybingiausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas leidosi į nuotykį su SPA VILNIUS Druskininkai ir jame įsikūrusiu restoranu LABAI. Vienuolikos patiekalų vakarienių ciklas nepaliko abejingų – tai tapo ir spektakliu, ir kelione neatrastais skoniais, primenančiais lietuviškos virtuvės šaknis.

    Netikėti atradimai

    Degustacinė vakarienė prasidėjo šalta rūkytos paprikos arbata, kurios tikslas – sužadinti apetitą ir paruošti būsimai kelionei. „Šis šefo komplimentas – tarsi įžanga, mano prisistatymas, kuris atvykusiam svečiui pristato, ko laukti toliau. Jei po pirmo komplimento – Jūs dar čia, vadinasi, galime tęsti atradimų kelionę kartu,“ – tokiu prisistatymu pradėjo kulinarinį eksperimentą D. Praspaliauskas.

    Kulinarijos meistro kūrybiškumą atspindi ir unikalūs patiekalų pavadinimai, čia buvo galima sutikti – „Vakaro keistuolį“, „Degančią meilę“, „Vieną kąsnį Lietuvos“ ar „Ežiuką rūke“.

    „Negalėčiau įvardyti nė vieno patiekalo kaip labiausiai išskirtinio – visi jie kaip mano vaikai, vienodai mylimi. Vakarienė paruošta kaip vientisas spektaklis, kurio negalima skaidyti į dalis ar kažko išskirti. O kiekvienas svečias pats išsirenka, kuri spektaklio dalis jam palieka didžiausią įspūdį,“ – atskleidė D. Praspaliauskas.

    Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













    Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



     

    Tarp patiekalų – ir daugelį metų tobulinti receptai. Pristatytą burokėlių duoną virtuvės šefas tobulina jau 12 metų ir neplanuoja nustoti to daryti. Kaip laikas nestovi vietoje, taip ir šis šefo komplimentas – nuolat keičiasi atsižvelgiant į gyvenimą, vietą ir aplinką.

    Kitą šefo komplimentą – pavadinimu „Deganti meilė“ – meistras pirmą kartą pagamino Danijos princui Frederikui. Paprastai žiūrint tai – bulvių košė su spirgučiais, bet svečiams ji sužadino vaikystės prisiminimus ir šeimos šventes pas močiutę.

    Abejingų nepaliko ir pagrindiniai patiekalai: upėtakio tartaras, voveraičių sriuba su trumais ir antiena bei ėriukas su Malabaro pipirais.

    Vakaro finalas – desertas „Ežiukas rūke“ – buvo ruoštas jį derinant prie vienetinio vyno, kurio pasaulyje buvo vos viena statinė. Ji buvo įsigyta aukcione Prancūzijoje ir pavirto į 240 butelių, kuriuos galima rasti tik „Amandus“ restorane. Vynas kartu su – kaip pristatė kulinarijos meistras – šokoladu šokolade ir tapo vakaro finalu, skendėjusiu šalto ledo garuose, dėl to įgavusiu ir savo pavadinimą.

    embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/2171?placement=

    Neįprasta erdvė

    Keturių vakarienių ciklų vieta – neįprasta ir unikali: SPA VILNIUS esantis Žiemos sodas, kuriame paprastai svečiai leidžia laiką skaitydami knygą ar dirbdami netradicinėje ofiSPA erdvėje.

    Vakarienėms būtent ši erdvė transformavosi į restoraną. Ištisus metus žaliuojantys augalai suteikė susirinkusiems svečiams privatumo ir jaukumo, o čiurlenantis upelis tapo natūraliu fonu.

    Žiemos sode taip pat buvo įkurta atvira virtuvė, tad svečiai stebėjo vakarienei gimstančius patiekalus, o virtuvės meistras tiekė patiekalus kiekvieną asmeniškai pristatydami. Prie kiekvieno patiekalo someljė siūlė kruopščiai atrinktą, skonį išryškinantį vyną.

    Nuo pasitikimo iki išlydėjimo

    Svečiams įspūdį paliko D. Praspaliausko paprastumas ir šiltumas. Susipažinęs su vakaro svečiais, jis pats palydėjo prie staliukų ir kartu ėjo skonių kelionės metu.

    „Myliu Druskininkus ir, tuo pačiu, SPA VILNIUS bei restoraną LABAI. Man labai priimtina jų filosofija – nuolat stebinti svečią ir viršyti jo lūkesčius. Siekiame ir mes pažinti savo klientą, užmegzti šiltą ryšį. Šis mūsų bandymas – nerepetuotas, bet pavyko tobulai. Visada ypatingai malonu rasti lygiavertį partnerį ir sukurti tokio lygio eksperimentą. Atmosfera vakarienėse buvo tobula, mūsų visa komanda mėgavosi kiekviena minute,“ – dalijosi įspūdžiais virtuvės profesionalas.

    Ir išties, vakarienės metu D. Praspaliauskas ne tik susipažino su svečiais, bet ir išlydėjo asmeniniu palinkėjimu bei maža dovanėle.

    „Toks bendras projektas – unikali patirtis mūsų restoranui, skatinanti dar labiau pasitempti ir pateisinti Deivydo pasirinkimą į eksperimentą leistis su mumis. Atmosfera vakarienės metu buvo fantastinė, kuriai didelę įtaką darė ne tik kulinarinė kelionė, bet ir aptarnaujanti komanda, ir netradicinė, transformuota mūsų erdvė Žiemos sode. Tikiu, kad tai – ne finišas, o tik mūsų bendro darbo pradžia,“ – bendradarbiavimu džiaugėsi restorano LABAI vadovė Virginija Akstinienė. 

    Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

    Rašyti komentarą 0
    Deivydo Praspaliausko keliaujanti virtuvė stebino kurorto svečius Verslo tribūna

    Rugsėjį vienas kūrybingiausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas leidosi į nuotykį su SPA VILNIUS...

    Kaip užtikrinamas IAE saugumas: šiandienos iššūkiai ir ko gali pasimokyti verslas Verslo tribūna 1

    Nors abu Ignalinos atominės elektrinės (IAE) branduoliniai reaktoriai sustabdyti 2004 ir 2009 m., bet šis...

    Iššūkiai šiandien. Atsakomybė amžiams: IAE vykdys galingiausių pasaulyje RBMK reaktorių išmontavimo darbus Verslo tribūna

    Ignalinos atominės elektrinės (IAE) veikla šiandien kitokia – čia elektros nebegamina, tačiau apstu kitų...

    Ignalinos atominės elektrinės tvarumo esmė – gilūs pokyčiai įmonės procesuose Verslo tribūna

    Ignalinos atominė elektrinė (IAE) šiemet pirmą kartą socialinės atskaitomybės ataskaitą parengė pagal...

    Nuo atominės iki žaliosios pievelės: kuo ypatingi Ignalinos atominės elektrinės griovimo darbai Verslo tribūna 1

    VĮ Ignalinos atominė elektrinė (IAE) eksploatavimo nutraukimo planavimas ir paruošiamieji darbai pradėti...

    IAE: kai misija įrodoma realiais darbais Verslo tribūna

    VĮ Ignalinos atominė elektrinė (IAE) paskelbė atnaujintą veiklos strategiją 2023–2027 m., kurios kertinis...

    Darbas ofiSPA ritmu: daugiau motyvacijos, mažiau nuovargio Verslo tribūna

    Jau treti metai, kai įprastos darbo vietos, laiko ir organizavimo formos pasikeitė iš pagrindų. Bręstančioms...

    Saugiam IAE radioaktyvių atliekų tvarkymui – modernios technologijos ir racionalūs sprendimai Verslo tribūna

    Tyrimais nustatyta, kad išardžius visą Ignalinos atominę elektrinę (IAE) susidarys apie 170.000 t metalų ir...

    Kodėl galime būti ramūs, kad Ignalinos AE veikla vykdoma saugiai? Verslo tribūna

    Visapusiška, visos ekosistemos sauga yra prioritetinė Ignalinos AE veiklos sritis, užtikrinant, kad ateities...

    Ignalinos atominė elektrinė – profesinio pasitenkinimo ir žmogiškųjų santykių aukso vidurys Verslo tribūna 1

    Ignalinos atominė elektrinė (IAE) – vienas didžiausių darbdavių Lietuvoje, čia tebedirba per 1.600 žmonių.

    Norite rezultatų? Išvykite padirbėti ten, kur aplinka įkvepia Verslo tribūna

    Jei norite produktyviai generuoti idėjas, sumažinkite streso lygį ir suteikite peno juslėms. O paprasčiausias...

    IAE darbuotojų įsitraukimo tyrimas: kaip gerai padaryti dar geriau Verslo tribūna

    Įsitraukimas į darbą – svarbi organizacijoje atliekamų tyrimų tema, padedanti išsiaiškinti darbuotojo...

    „Eurovaistinė internete“: sėkmingas receptinių vaistų prekybos startas ir IT komandos plėtra Verslo tribūna

    Jau daugiau nei keturis mėnesius receptinius vaistus įsigyti norintys šalies gyventojai tai gali padaryti ir...

    Kaip įmonės kultūra padeda pritraukti geriausius darbuotojus Verslo tribūna 1

    Dešimtmetį neseniai atšventusi programavimo paslaugų bendrovė „Present Connection“ nuolat auga ir talentus...

    „Čia galima“ – kokias galimybes labiausiai vertina EUROVAISTINĖS komanda? Verslo tribūna

    Pavasarį pristatęs darbdavio komunikacijos kampaniją „ČIA GALIMA“ vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ tęsia...

    Verslo žinių pasiūlymai