2025-10-28 19:44

Dar vienas tarptautinis gidas įvertino Lietuvos restoranus: pirmauja tie patys

Andrius Kubilius, restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Andrius Kubilius, restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Spalio pabaiga pažėrė gurmaniškų gairių: be ką tik įvykusių dviejų čempionatų – Baltijos šalių someljė bei Vyno ir desertų derinių, spalio 27 d. Vilniuje, „Dūmų“ fabrike, Austrijos ir Vokietijos žurnalas „Falstaff“ paskelbė pirmąjį Lietuvos restoranų reitingą, įvertinęs juos balais ir šakutėmis.

Vienas iš gausybės lietuviškų priežodžių sako, jog svetimos akys geriau mato. Tiesos yra: antai maisto, gėrimų, kelionių, gyvenimo būdo žurnalas ir portalas „Falstaff“ (Austrija/Vokietija), reitinguojantis įvairių šalių restoranus, įžiūrėjo, kad turime puikių restoranų ir surikiavo juos į pirmąjį šalies reitingą. Įdomu jį palyginti su „Michelin“ gido įvertintais restoranais ir mūsų pačių sudarytu Geriausių 30-ies Lietuvos restoranų sąrašu. 

2025-ųjų „Falstaff“ Lietuvos gide pateikiami 58 restoranai. Akylesnis gurmanas pastebės, kad sąraše nėra vieno ar kito jų pamėgto restorano (pavyzdžiui, įvertinto „Michelin“ gide ar įtraukto į 30-ies Lietuvos geriausių restoranų sąrašą). 

52795
130817
52791