10 saulėtų kokteilių receptų

Keturioms taurėms reikės:
- 0,5 puodelio cukraus,
- 0,5 puodelio šviežių citrinų sulčių,
- 1 puodelio gazuoto vandens,
- 4 anyžių žvaigždučių,
- 4 susuktų citrinų žievelių juostelių,
- 2 maišeliųjuodosios arbatos.
Arbatą užpilkite puodeliu verdančio vandens ir uždenkite. Po 8–10 minučių įberkite cukrų ir išmaišykite, kad ištirptų. Ištraukite arbatos maišelius ir leiskite gėrimui atvėsti. Vėliau į ąsotį supilkite paruoštą sirupą ir citrinų sultis. Gautą skystį išpilstykite į keturias taures su ledukais, praskieskite gazuotu vandeniu (60–80 ml į kiekvieną taurę), papuoškite anyžių žvaigždele ir citrinų juostele, – ji gražiai susisuks, jei ją nupjausite sukdamos citriną ratu.
Vyšninis gurkšnisKeturioms taurėms reikės:
- 0,5 puodelio vyšnių be kauliukų,
- 0,75 puodelio alavijų sulčių,
- 0,5 puodelio nesaldintų spanguolių sulčių,
- 0,25 puodelio šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių,
- 1 šaukšto medaus.
Vyšnias supilkite į ąsotį, įdėkite medaus ir iš širdies pamaigykite grūstuvu ar šakute. Paskui supilkite visas sultis ir išmaišykite. Puodelį gauto skysčio supilkite į kokteilių plaktuvą, iki viršaus pridėkite ledukų, užsukite ir kratykite apie 30 sekundžių, kol kokteilinė jūsų rankoje ims šarmoti. Išpilkite gautą gėrimą į dvi dubenėlio formos taures (tokios būna skirtos šampanui, arba kokteiliui „Margarita“) ir kartokite procesą tol, kol ąsotyje neliks nė lašo.
Meliono maudynėsKeturioms taurėms reikės:
- 2 puodelių kubeliais supjaustyto „Cantaloupe“ meliono,
- 3 šaukštų medaus,
- Maždaug 1 puodelio gazuoto vandens,
- 3 šaukštų natūralaus obuolių sidro acto.
Į maišytuvą suberkite meliono gabaliukus, supilkite actą bei medų ir sutrinkite. Tada perkoškite gautą vientisą masę koštuvu vis maišydamos šaukštu, o tai, kas liks, išmeskite. Į keturias aukštas cilindro formos taures priberkite ledukų ir išpilstykite gėrimą, paskui iki viršaus pripilkite gazuoto vandens. Puoškite meliono skiltelėmis.
Nealkoholinis „Singapūro slingas“Keturioms taurėms reikės:
- 0,5 puodelio mangų sulčių,
- 0,5 puodelio ananasų sulčių,
- 2 šaukštų šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių,
- maždaug 1 puodelio toniko,
- 4 mėtų šakelių,
- 0,75 puodelio granatų sulčių.
Į ąsotį priberkite ledukų, supilkite visas sultis ir maišykite tol, kol skystis atvės. Į keturias aukštas cilindro formos taures įberkite grūsto ledo ir išpilstykite gėrimą, paskui sklidinai užpilkite toniku ir papuoškite mėtų šakelėmis.
Braškių ir bazilikų tangoŠešioms taurėms reikės:
- 0,5 kg nuskabytų braškių,
- pusės vienos citrinos sulčių,
- Saujos bazilikų lapų,
- 1 puodelio cukraus,
- gazuoto vandens.
Maišytuvu sutrinkite braškes ir nukoškite, kad liktų tik sultys. Dar geriau, jei naudosite sulčiaspaudę. Supilkite braškių sultis į puodelį (tokį patį, kokį naudosite atseikėti cukrui) ir pripilkite į jį vandens, kad būtų sklidinas. Gautą skystį ir citrinos sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų ir bazilikų lapelius. Užvirkite, paskui ant vidutinės ugnies kaitinkite dar apie penkias minutes, nepamiškite maišyti. Leiskite sirupui atvėsti, tada perkoškite ir išmeskite tirščius. Į didesnę stiklinę (220–250 ml talpos) įpilkite 2 valgomuosius šaukštus sirupo, pripilkite gazuoto vandens ir išmaišykite. Sirupą šaldytuve galima laikyti maždaug savaitę.
Klevų sirupo ir greipfruto pasimatymasKeturioms taurės reikės:
- 100 g tikro klevų sirupo,
- 350 g šviežiai spaustų ir perkoštų greipfrutų sulčių,
- 350 gimbierinio limonado.
Kokteilį galima ruošti kokteilinėje arba pilti ingredientus tiesiai į taures. Pirmiausia sumaišykite klevų sirupą ir greipfrutų sultimis, išpilstykite į taures, šliūkštelėkite imbierinio limonado ir lengvai pamaišykite. Viskas!
Agurkų „Mojito“VERSLO TRIBŪNA
Keturioms taurėms reikės:
- 2 žaliųjų citrinų sulčių,
- 2 žaliųjų citrinų, supjaustytų skiltelėmis,
- 12–16 šviežių mėtų šakelių,
- 4 šaukštų baltojo cukraus,
- 2 agurkų (ne ilgųjų),
- 800 ml gazuoto vandens.
Agurkus nulupkite, supjaustykite, suberkite į trintuvą, užpilkite žaliųjų citrinų sultimis ir sutrinkite, kol liks vientisa tyrė. Į taures įberkite ledukų ir išpilstykite gautą masę. Citrinos skilteles ir mėtas suberkite į nedidelį indą, švelniai pagrūskite ir padalykite į taures, galiausiai į jas sklidinai pripilkite gazuoto vandens.
Prieskoninis ananasasKeturioms taurėms reikės:
- 2,5 puodelių kuo natūralesnių ananasų sulčių,
- 2,5 žaliųjų citrinų sulčių,
- 2 žaliųjų citrinų žievelių,
- saujelės bazilikų lapų,
- saujelės mėtų lapų,
- 1–1,5 puodelių gazuoto vandens,
- daug ledo.
Ąsotyje sutrinkite bazilikus, mėtas ir nutarkuotas žaliųjų citrinų žieveles. Įberkite puodelį ledukų, užpilkite žaliųjų citrinų ir apelsinų sultimis, pagal skonį praskieskite gazuotu vandeniu. Į taures įmeskite dar keletą kubelių ledo, išpilstykite gėrimą ir papuoškite mėtų bei bazilikų šakelėmis.
Avietinis saldainiukasKeturioms taurėms reikės:
- 170 g aviečių šerbeto,
- 450 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
- 0,5 žaliųjų citrinų sulčių,
- 4 ledinukų arba kristalizuoto cukraus ant pagaliuko.
Į atšaldytą kokteilinę atseikėkite aviečių šerbeto, supilkite apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis ir suplakite. Išpilstykite į „Martini“ kokteiliui skirtas taures ir įmeskite po ledinuką ant pagaliuko arba kristalizuoto cukraus lazdelę.
Kokosai su levandomisKeturioms taurėms reikės:
- 0,5 puodelio citrinų sulčių (maždaug 3 citrinų),
- 0,6 puodelio cukraus,
- 2,7 puodelių kokosų vandens,
- 1,3 puodelio vandens,
- penktadalio pagaminto levandų sirupo (receptas apačioje).
Į indą supilkite citrinų sultis, cukrų, kokosų vandenį, paprastą vandenį ir maišykite tol, kol cukrus ištirps. Įpilkite levandų sirupo, išpilstykite į taures ir patiekite.
Levandų sirupui reikės:
- 2 puodelių cukraus,
- 1,5 puodelio vandens,
- 3 šaukštų džiovintų levandų,
- kelių lašelių violetinės spalvos valgomųjų dažų (nebūtina).
Puode storu dugnu sumaišykite cukrų, vandenį ir levandas, užvirinkite ir virkite dar minutę. Nuėmusios nuo viryklės uždenkite puodą ir leiskite levandoms apie 20 minučių pamirkti. Tada nukoškite ir, jei norite, įlašinkite valgomųjų dažų. Šaldytuve sirupą galima laikyti maždaug savaitę.