2015-05-25 00:01

Indija jūsų virtuvėje

Beveik neįmanoma trumpučiame straipsnyje aprašyti visos Indijos virtuvės, juolab kad toks dalykas kaip „Indijos virtuvė“ veikiausiai net neegzistuoja.

Tai, ką valgo Pandžabo gyventojai, smarkiai skiriasi nuo maisto, patiekiamo Tamil Nadu ar Keralos valstijoje, o kai kurie prieskoniai, be kurių maharaštriečiai neįsivaizduoja savo patiekalų, Kolkatoje gali būti nežinomi ir net negirdėti.
Ką galima pasakyti apie šalį, kuri garsėja tuo, kad karvės joje – šventi gyvuliai, laisvai vaikštinėjantys gatvėmis, bet tuo pačiu metu yra ir viena didžiausių pasaulyje jautienos eksportuotojų? Apie šalį, kur kiaulė, atsižvelgiant į valstiją, gali būti tiek purviniausias gyvūnas pasaulyje, tiek didžiausias delikatesas, ir kur tik avinėlis, jo laimė ar nelaimė, valgomas visur ir yra palyginti saugus tik ten, kur gyvena vegetarai? Dėl to užduoties aprašyti viską aš net ir negalvoju imtis. Vietoj to norėčiau pasiūlyti keletą patarimų, kaip pasigaminti porą trejetą egzotiškesnių patiekalų lietuviškoje virtuvėje.

Pradėkime nuo kario
52795
130817
52791