Biodegalai iš kadaise piktžolėmis vadintų augalų: idėja lietuvių nežavi
Dauguma biodegalų JAV dabar yra gaminami iš kukurūzų arba sojos. Tačiau augantis tvarių degalų poreikis, o taip pat – pasaulinis maisto produktų trūkumas kelia grėsmę ir skatina ieškoti būdų, kaip gaminti mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančius degalus, kuriems gaminti nereikia valgomų kultūrų. Tokia padėtis, pasakoja „Wall Street Journal“, skatina tirti augalus, kaip kad dirvinės čiužutės.
Mike’as DeCampas, bendrovės „CoverCress“, įkurtos dirvinės čiužutės potencialo tyrimams, vadovas pasakoja, kad dabar ši piktžolė naudojama laukams užsėti tarp sezonų, kad būtų išvengta dirvos erozijos, o taip pat ji galėtų duoti pajamų, kai laukai paliekami pūdymui. Pasak M. DeCampo, rašoma leidinyje, dabartinė situacija liepia rinktis, ar soja, kuri yra pagrindinis biodegalų šaltinis, bus naudojama maistui, ar degalams gaminti.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai