Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

30
  • 2022-09-18T15:22:56+03:00

    Šitos ponios dar neteko matyti neverkiančios.. Kas bevyktų aplinkui, nėra skirtumo. Galėtų rungtyniauti su ūkininkais ir Palangos apartamentų nuomotojais.

    • 2022-09-18T15:52:55+03:00

      Jos toks darbas.

    • 2022-09-18T16:15:06+03:00

      Tamsta klystate, asocijacijos darbas yra siekis ginti nariu teisetus lukescius atsizvelgiant i istatimine baze. O neverkslenti kad panaikinama lengvata kuri iskreipia rinka kitu rinkos dalyviu atzvilgiu. Kuo tarkim restoranas yra geresnis uz degalie kurioje irgi gali karsta sumustini nusipirkt? ar uz ta pati prekybos centra? Jei restoranas nesugeba isgyventi be lengvatu (tai yra turint rinkos pranasuma pries kitus rinkos dalyvius) tai kam jis isvis reikalingas?

    • 2022-09-18T16:34:18+03:00

      Aš juk nesakau, kad jiems reikia padėt. Restoranas - prabangos paslauga, todėl visos dotacijos, subsidijos, lengvatinis pvm yra visiška nesamonė. Bet asociacijos darbas yra tas lengvatas pramušt, tiesiog banalus lobizmas, o politikų darbas tom nesamonėm nepasiduot.

    • 2022-09-18T16:54:48+03:00

      Nors sitoj vietoj su tamsta sutariam kad lengvatos privatiems verslo subjektam (jei tai nesusije su verslo ikurimu ar kazkokia super specifine veikla) yra bereikalingas mokesciu moketoju pinigu svaistymas

  • 2022-09-18T15:54:42+03:00

    Jei verslas nesugeba isgyventi esamomis salygomis tai matyt toks verslas ir nera reikalingas visuomenei. Prikuria visokiu restoranu i kuriuos niekas neina o poto verkia kad isgyvent negali. Juk jus ikurdami versla turejot pasiskaiciuoti visas rizikas ir atsiperkamumus vienokiomis ir kitokiomis salygomis o ne kad ikuriau versla nes uzsinorejau kazkas nepavyko ir prasom valstybes man padeti. ir nepergyvenkit gera vieta tuscia nebuna jei bus paklausa atsiras ir pasiula tai nisai uzpildyti tik gal nauju savininku apetitas ar fantazija (tarkim sukisant daug pinigu i interjera0 bus mazesne

    • 2022-09-18T18:23:27+03:00

      O tai gal esamos sąlygos nėra optimalios? Jei restoranas dirbo 5 ar 10 metų pelningai, o dabar neišsilaiko, tai ar tikrai verslo planas blogas? Gal prie dabartinių sąlygų galės išlikti tik didieji tinklai arba tie kas dirba juodai? Ar nebus kaip su vaistinėm , kai prieš 20 metų valdžia sukūrė tokias sąlygas, kad nepriklausomos vaistinėm nepaliko šansų išgyventi. Tuo metu irgi tokie, kaip tamsta panašiai ūžė, kad jei neprisitaikai - užsidaryk.

    • 2022-09-18T18:39:38+03:00

      Mane blogaja prasme žavi verslininkai, kurie tuomet, kai darbuotojai ju praso padidinti atlyginima,- primena, kad yra laisva rinka ir uz duru eile stovi. O kai paciam reikia pasukt smegenis ir pagalvot kaip daryt versla,- pradeda virkaut komunistines frazes,- valdzia blogas salygas sudare. Paradoksas. Kai jiems neudinga,- laisva rinka. Kai nenaudinga,- nori komunizmo.

    • 2022-09-18T19:22:41+03:00

      Visi žmonės vienodi - tiek darbdaviai, tiek darbuotojai. Ir tie ir tie uždirbti nori. Beje pažįstu ne vieną žmogų, kurie mėgsta savo vadovais ir jų skūpumu pasiskųsti, bet kai patys tampa darbdaviais (pvz samdo auklę ar kokį meistrą) tada patys randa daug priežasčių nedamokėti sutartų pinigų.

    • 2022-09-18T19:42:37+03:00

      Paradoksas verslo aplinkos tame kad jos nuolat kinta, tiek zmoniu poreikiu prasme tiek istatimine baze. tad ir verslas turi prisitaikyti prie tu pokyciu nori jie ar nenori. O jei verslininkam nepatinka istatimine baze tai tam yra visuotiniai rinkimai kuriu metu jie kaip pilnateisiai visuomenes nariai turi teise issirinkti tokia valdzia kuri ju manymu geriausia atstovaus ju interesams. tik va reikia suprasti kad kuo dazniau isrinktoji valdzia keis istatimine baze tuo sunkiau verslui bus prisitaikyti ir tuo didesniu kastu tai reikalaus.

    • 2022-09-18T20:07:56+03:00

      As nesiskindziu skupumu ir man visada viskas tinka, iskyrus verkslentojus, kurie sau neturi jokiu reikalavimu, o kitiems 100 reikalvimu saraso. Deja taip nebuna ir nebus niekada. Jei lasva rinka galioja darbuotojui, laisva rinka galioja ir darbdaviui. Bankrutuos. Reiskia ju vietoje atsiras kitu. Gyvenimas nelauks verkslentoju. Gyvenat laisvoje ekonomikoje, laikas tai suprast ir baigt prasinet pinigu ir paramos.

    • 2022-09-19T07:49:08+03:00

      Kodėl vienų restoranų pajamos auga, o kitų ne? Tai kad ilgą laiką dirbo - absoliučiai nieko nesako, nes kokybė maisto pradeda dažnu atveju prastėti.

  • 2022-09-18T16:18:04+03:00

    O tai dabar galima pagalvoti visi dienos šviesoje. Viskas OK jeigu užsidarys keletas nefektyvių restoranų, tai visada buvo sunkus ir konkurencingas verslas. Tai netgi užsidarant - konkurencija greitai grįš, o vat kosmanautus ir zombius pravalys.

  • 2022-09-18T17:27:58+03:00

    Gyvenu ir dirbu Kaune, biški toliau nuo centro,bet aplink pakankamai daug judesio, yra nemažai kavinių, valgyklų ir restoranų. Tenka praktiškai kasdien valgyti tai ten tai ten. Daugumoje aptarnavimo ir maisto kokybe yra apgailėtina ir tiesiog plaukiama ant bangos, nes aplink ofisai, fabrikai ir pan. Tai jau geriau kelios, bet kokybiškos, nei šimtai be ryšio.

    • 2022-09-19T12:25:49+03:00

      Būtent geros bankrutuos, o išliks savaitę laiko pašildančios tas pačias bulves ir kepsnius kepančios iš prekybcentry dėl pasibaigusio termino nukainotos mėsos... Kai jau nebeliks klientų, atidarys kitą tokią pačią kitu pavadinimu, savaitę ar kelias pašers normalesniu maistu, o paskui vėl metus ar porą jovaliuką virs. ;)

  • 2022-09-18T18:59:19+03:00

    Ką tik apvažiavau nemažą Vakarų Europos dalį, visur restoranų kainos panašios arba mažesnės, nors kokybė ir kiekybė geresnės, o DU daug didesnis nei Lietuvoje. Ir še tau - bankrotas arba šešėlis.

    • 2022-09-20T20:42:14+03:00

      Lenkijoj ir Čekijoj - taip. Jei kitur mažesnės kainos, tai nežinau, kur lankotės...

  • 2022-09-18T20:45:43+03:00

    Per zinias kalbino palangos restoranu savininkus. Tai su milziniskai sypsena sake aina si..kt dar taip gerai niekad nebuvo.

  • 2022-09-18T21:56:26+03:00

    Kodėl visos maitinimo įstaigos, po sąskaitos apmokėjimo, klausia "Ar jums reikalinga kvito kopija?"

    • 2022-09-19T07:16:35+03:00

      Mokant kortele klausia, nes taupo terminalo popierių, tuo pačiu mažina atliekų kiekį. Grynai nebeatsimenu kada kur esu mokėjęs...

  • 2022-09-19T09:21:41+03:00

    iš dalies galiu suprast sezoninius viešbučius, kur didelė infrastruktūra ir energetiniai kaštai yra neišvengiami. Bet restoranai... patiekalų kainos pasiekusios Vakarų Europos lygį, DU kaštai vis dar gerokai mažesni, žaliavų kainos, nuomos kainos +/- tos pačios. Energetiniai kaštų paskutinių 6 mėnesių vidurkis irgi turbųt būtų panašus į Vakarų Europos. O problema yra ta, kad LT žmonės uždirba mažiau nei Vakarų Europoje ir restoranuose vieno kliento išleidžiama suma skiriasi ženkliai. Ir valdžios įsikišimo čia nereikia - rinka susireguliuos pati, tie kas norės išsilaikyti - mažins kainas ir spaus savo tiekėjus, kad mažintų kainas. Restoranų užsidarymas skatins dar didesnę konkurenciją pas jų tiekėjus ir pastarieji turės mažinti kainas. Jei to neįvyks - bus Danijos modelis, kada restoranas yra prabangos prekė - jų yra nedaug ir brangūs. Elementarus pasiūlos ir paklausos modelis.

    • 2022-09-19T09:42:21+03:00

      Net apie tą pačią Daniją kalbant, šio savaitgalio patyrimai: Kopenhagos centras, https://www.themaple.dk/ Ar Vilniaus centre daug restoranų, kur gali steiką sukirst už 26 eurus? Manau reikėtų gerai pavargti...

    • 2022-09-19T12:29:59+03:00

      "spaus savo tiekėjus, kad mažintų kainas" - žinau porą restoranų tiekėjų be jokio spaudimo atsisakiusių užsakovų ir tokio "verslo" (daržovių tiekimas). ;)

    • 2022-09-19T12:38:00+03:00

      Didžiausios sanaudos (be produktų savikainos) yra patalpų nuoma. NT savininkus reikia spaust.

  • 2022-09-19T10:24:45+03:00

    Čia chebra du gerus klausimus pakėlėt - šita ponia verkė, kai gerai buvo, ir verkia kai blogai.. tai nebeaišku ko ji nori... Antras, kad pas mus kainos jau aukštesnės nei pietinėj Europos pusėj, ir beveik tokios pat, kaip Šiaurinėj, tai kažkas nesueina, kai algos 2x mažesnės ir nuoma pigesnė.

  • 2022-09-19T12:03:25+03:00

    Na taip, kaštai išaugo - bet kalbėti apie šešėlį kaip apie alternatyvą? Reiktų komunikacijos pagrindų pasimokyt.

    • 2022-09-19T12:31:40+03:00

      Komunikacija == meluok susiriesdamas, bet būk politkorektiškas?

  • 2022-09-19T13:38:12+03:00

    Tebankrutuoja. Nors panašu, kad to nedarys, tik išsiverkt subsidijų nori. Kainos kaip Vakaruose, nors sąnaudos turėtų būti mažesnės.

  • 2022-09-19T14:48:53+03:00

    pavargau nuo prašinėjimo, kad atneštų fiskalinį čekį... kai kur pvz. Gan bey, fiskalinį išduoti gali tik restorano administratorė... klausimas kodėl, atsakymas matyt aiškus (na asociacijos atstovė įvardijo šešėlį) taigis - mes, visuomenė restoranams suteikiam subsidijas per PVM sumažinimą ,o dažnai tenka nusivilti, kad ir to mažo PVM daugelis restoranų mokėti nenori; tad kažkaip negaila- jei nesugeba išgyventi su sumažintais PVM mokesčiais, tai tegul užsidaro, jau atsibodo tie manipuliatoriai verktinio pozoje

  • 2022-09-19T16:46:44+03:00

    pagal Šiškauskienę galima pagalvoti, kad visi dirbo kuo skaidriausiai , pvz.: London Grill, Talutti ir kt. :D PVM iš klientų ėmė, bet sau į kišenę jį kišo. Tik nereikia gasdinti tuo "šešėliu", nes jis niekada ten nebuvo išgyvendintas, net ir geriausiais laikais

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791