Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
RĖMIMAS
2025-03-31 05:15
RĖMIMAS
2025-03-27 05:45
RĖMIMAS
2025-03-24 05:15
RĖMIMAS
2024-11-29 06:00
RĖMIMAS
2024-04-16 09:30
RĖMIMAS
2024-03-19 08:00
RĖMIMAS
2024-03-15 09:00
RĖMIMAS
2023-12-15 09:00
RĖMIMAS
2023-10-23 10:00
RĖMIMAS
2023-06-30 08:00
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Patarimai geri, tačiau nemanau, kad kas į juos sureaguos. Juk daugeliui atrodo patikimiau ir lengviau užpilti trąšų. Iš asmeninės praktikos savo darže galiu pasakyti, kad niekad nenaudoju absoliučiai jokių chemikalų, tačiau nupjautą žolę, išrautas piktžoles, maisto atliekas - viską metu ant daržo be jokio kompostavimo. Tai - organika, kurioje susidaro grybiena, reikalingos bakterijos, veisiasi begalė sliekų, o derlius tiesiog fantastiškas, bet to - tai puiki apsauga, kad neišgaruotų drėgmė ir augtų mažiau piktžolių. tas pats veiktų ir dideliuose ūkininkų plotuose. Tačiau pažįstami, nusistebėję mano puikiu daržu, ir toliau visas žoles neša ne į daržą - o iš daržo, naudoja chemines trąšas ir netgi raundapą. Nesuprantu, kam tada apskritai ką auginti, juk chemizuotų daržovių galima nebrangiai nujsipirkti.
Būtent! O dar daržas mielai smaguriauja virtuvės ir daržo atliekomis - lupenomis, nukastų bulvių bulvienojais, pomidorų ir agurkų lapais ir stiebais. maisto likučiais (tik nerūgščiais ir nesūriais, t.y., nemarinuotais, neraugintais, nesūdytais. )