Koks ryšys tarp mitybos ir smegenų veiklos
Be to, jie tiesiog baisiai skanūs – kas gi nėra susigundęs dešrainiais, mėsainiais, bulvių ir kitokiais traškučiais, gazuotais gėrimais, trejus metus galiojančiais sausainiais, saldainiais, ledais ir t. t. Tačiau, perspėja neseniai paskelbto tyrimo autoriai, jei kasdien suvartojamo kalorijų viso kiekio daugiau nei 20% sudaro itin perdirbtas maistas, gali padidėti kognityvinių funkcijų silpnėjimo rizika.
Kai per dieną suvartojama 2.000 kalorijų, 20% sudaro apie 400 kalorijų. Palyginti, – nedidelėje „McDonald's“ bulvyčių porcijoje ir įprastame sūrainyje yra 530 kalorijų. Ir išties, – kalorijų iš apdoroto maisto gaunama kur kas daugiau, – pavyzdžiui, skaičiuojama, jog vaikų ir paauglių racione du trečdalius sudaro itin gerai apdorotas maistas.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai