Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai
Visą karantino laikotarpį iš surinktų maisto produktų, kuriuos virėjams pristatys „Stiprūs kartu“ savanoriai, virtuvės meistrai gamins nesudėtingus patiekalus (košes, sriubas, troškinius ir t.t.). Pagamintą maistą iš restoranų savanoriai išvežios žmonėms, kuriems reikia pagalbos visose Lietuvos vietovėse.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pranešė, jog prie iniciatyvos prisijungė virtuvės meistrai iš įvairių miestų: Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius), Jaroslav Orševski (UAB „Minordija“, Kaunas), Martynas Maciulevičius („El Mercado“, Vilnius), Dovilė Piliponytė („Mo Bistro“, Vilnius), Artūras Samavičius („City Chef Barbecue“, Vilnius), Dmitrij Urbanovič („Town steakhouse“, Vilnius), Irina Bukauskaitė-Petrik („Amandus desertinė“, Vilnius), Tomas Rimydis („Palanga“, Palanga), Vesta Žemaitė (restoranas „4“, Palanga), Rada Matulevičienė („HBH Palanga“, Palanga), Remigijus Žižys („Velvetti“, Druskininkai, ir „Gastrobaras Plus Plus Plus“, Vilnius).
„Nemaža dalis restoranų užsidarė, bet dalis persitvarko, skirsto darbus ir tiekia maistą išsinešti arba į namus. Žinoma, šiuo laikotarpiu labai svarbu užtikrinti higienos reikalavimus, laikytis visų privalomų švaros ir higienos instrukcijų. Taigi, jei esate sveiki, stiprūs, savimi pasitikintys, išmanantys higienos reikalavimus bei nestokojantys ryžto padėti kitiems, junkitės prie akcijos“, – kviečia Jaroslav Orševski, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas.
Skelbiama, jog „Stiprūs kartu“ projekto skambučių centras dirba 7 dienas per savaitę nuo 9 iki 17 valandos. Trumpuoju numeriu 1827 piliečiai nemokamai gali užsiregistruoti ir tapti savanoriais ar pranešti apie senyvus žmones bei šeimas, kurioms ypač reikia pagalbos.
Prie iniciatyvos kviečiama prisidėti registruojantis „Stiprūs kartu“ svetainėje.