Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai

Publikuota: 2020-03-25
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.

Gerumo virusas lenktyniauja su naujuoju koronavirusu: Lietuvos virtuvės šefai bei virėjai, galintys gaminti savo virtuvėse, jungiasi prie Nacionalinio savanorių koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ ir padės tiems, kam šiuo laikotarpiu ypač sunku.

Visą karantino laikotarpį iš surinktų maisto produktų, kuriuos virėjams pristatys „Stiprūs kartu“ savanoriai, virtuvės meistrai gamins nesudėtingus patiekalus (košes, sriubas, troškinius ir t.t.). Pagamintą maistą iš restoranų savanoriai išvežios žmonėms, kuriems reikia pagalbos visose Lietuvos vietovėse.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pranešė, jog prie iniciatyvos prisijungė virtuvės meistrai iš įvairių miestų: Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Amandus“, Vilnius), Jaroslav Orševski (UAB „Minordija“, Kaunas), Martynas Maciulevičius („El Mercado“, Vilnius), Dovilė Piliponytė („Mo Bistro“, Vilnius), Artūras Samavičius („City Chef Barbecue“, Vilnius), Dmitrij Urbanovič („Town steakhouse“, Vilnius), Irina Bukauskaitė-Petrik („Amandus desertinė“, Vilnius), Tomas Rimydis („Palanga“, Palanga), Vesta Žemaitė (restoranas „4“, Palanga), Rada Matulevičienė („HBH Palanga“, Palanga), Remigijus Žižys („Velvetti“, Druskininkai, ir „Gastrobaras Plus Plus Plus“, Vilnius).

„Nemaža dalis restoranų užsidarė, bet dalis persitvarko, skirsto darbus ir tiekia maistą išsinešti arba į namus. Žinoma, šiuo laikotarpiu labai svarbu užtikrinti higienos reikalavimus, laikytis visų privalomų švaros ir higienos instrukcijų. Taigi, jei esate sveiki, stiprūs, savimi pasitikintys, išmanantys higienos reikalavimus bei nestokojantys ryžto padėti kitiems, junkitės prie akcijos“, – kviečia Jaroslav Orševski, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas.

Skelbiama, jog „Stiprūs kartu“ projekto skambučių centras dirba 7 dienas per savaitę nuo 9 iki 17 valandos. Trumpuoju numeriu 1827 piliečiai nemokamai gali užsiregistruoti ir tapti savanoriais ar pranešti apie senyvus žmones bei šeimas, kurioms ypač reikia pagalbos.

Prie iniciatyvos kviečiama prisidėti registruojantis „Stiprūs kartu“ svetainėje.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą 0
Pasvėrė, ar tikrai verta naudotis pristatymo į namus paslaugomis Premium

Kai verslo sąlygos pasikeičia kone per naktį, sprendimus reikia priimti žaibiškai. Tačiau vis tiek būtina...

Gazelė
12:28
Nerimui pagrindo nėra: maisto parduotuvėse užteks Premium 1

Dar prieš įvairioms šalims paskelbiant apie saviizoliaciją, kuria siekiama sumažinti pasaulinės pandemijos...

Laisvalaikis
2020.03.29
Keletas patarimų vis dar svajojantiems apie savo restoraną Premium 2

Šiuo metu restoranų verslas neprimena svajonės, greičiau — bjaurią migreną. Bet karantinas kažkada baigsis,...

Laisvalaikis
2020.03.29
Prie pilietinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ jungiasi virtuvės meistrai

Gerumo virusas lenktyniauja su naujuoju koronavirusu: Lietuvos virtuvės šefai bei virėjai, galintys gaminti...

Laisvalaikis
2020.03.25
„Local Pub“ vieną barą jau uždarė amžiams, iš kito atleido visus darbuotojus Premium 5

Kol Vyriausybė svarsto, kaip būtų galima pagelbėti darbdaviams išlaikyti kuo daugiau darbo vietų, kai kurie...

Gazelė
2020.03.16
„Greenpeace“ ragina iki 2030 m. mėsos vartojimą sumažinti 70%

3 mėsainiai per savaitę, anot aplinkosauginės organizacijos „Greenpeace“, daugiausiai tiek mėsos vartoti...

Pramonė
2020.03.15
Geriausio Kauno restorano šefas: konkurencijos iš esmės nėra Premium 2

Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke kauniškis „Dia“ pernai užėmė 12-ą vietą –...

Laisvalaikis
2020.03.14

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Valdyti slapukus