2024-10-09 20:07

Cheminės medžiagos maisto pakuotėse – nuodingos, bet vis dar naudojamos

„Shutterstock“ nuotr.
„Shutterstock“ nuotr.
Maisto pakuotėms ir plastikiniams indams gaminti naudojama beveik 200 cheminių medžiagų, galimai sukeliančių krūties vėžį, o dešimtys iš šių medžiagų gali patekti į žmogaus organizmą, – negailestingą išvadą skelbia mokslininkai.

„Yra pagrįstų įrodymų, kad 76 žinomos, galimai krūties vėžį sukeliančios medžiagos, kurių pastaruoju metu visame pasaulyje randama su maistu besiliečiančiose pakuotėse, gali būti aptinkamos ir žmogaus organizme“, – CNN cituoja Jane Muncke, Ciuriche (Šveicarija) veikiančio fondo „Food Packaging Forum“ (FPF) vyriausiąją mokslo darbuotoją. 

Jos vadovaujamas pelno nesiekiantis fondas daugiausia dėmesio skiria moksliniams tyrimams ir mokslo komunikacijai. Anot J. Muncke, atsisakius „šių žinomų ar įtariamų kancerogeninių medžiagų, aptinkamų mūsų maisto tiekimo grandinėje“, būtų galima kalbėti apie veiksmingą vėžio prevenciją.

52795
130817
52791