2015-02-12 23:01

Svarbios taisyklės sušių mėgėjams

Mėgstate sušius, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių vengiate jų valgyti? Kad būtų lengviau prie jų įprasti, rekomenduojame 10 svarbių dalykų apie šiuos egzotiškus patiekalus iš Japonijos.

1. Užsisakant sušių reikia pradėti nuo švelnesnio kvapo ir skonio ir baigti sunkesniais, ryškesniais kvapais. Panašiai kaip geriant vyną – nuo lengvo stipresnio link. Taigi pradėkite sušiu su baltąja žuvimi, palengva pereikite prie raudonosios ir baikite, pavyzdžiui, sušiu su ikrais.

2. Jei sušius tektų valgyti Japonijoje, pasiteiraukite gido dėl sušių užsakymo tvarkos. Kitaip tiesiog galite būti klaidingai suprastas. Pavyzdžiui, kad neužsisakytumėte sušio su kiaušiniu valgymo pradžioje, nes jis valgomas kaip desertas, taip būtų suprasta, kad jūs daugiau nevalgysite.

52795
130817
52791