Lyderystės forumas baigiamas lietuviška vakariene
„Ko gero, tai bus prabangiausia Lietuvoje rengiama vakarienė pristatant lietuviškos virtuvės tradicijas, – tikino vienas iš „griovėjų“ kulinaras Alfas Ivanauskas. – Jai pasirengti reikia ir laiko, ir pastangų. Iš ūkininkų užsakėme tokių produktų, kaip unguriai ar danielių mėsa, dalį daržovių skinsime iš „Virtuvės mitų griovėjų“ daržo, ankstyvą medų kopinėsime iš mūsų avilių, patys miške rinksime valgomas samanas.“
Patiekalai
Vakarienei bus patiekiami trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas. Patiekalai bus derinami su prancūzišku „La Grand Noir Chardonnay“, ispanišku „Bodega Aster 1 Reserva“ ir čilietišku „Cono Sur Reserva Syrah“ vynais, juos išrinko UAB „Liviko“ atstovai.
Svečiai bus pasitinkami gaiviu, sodos vandens burbuliukais prisodrintu kokteiliu „Grey Goose Le Fizz“ su premium klasės „Grey Goose“ degtine, pagardinta medumi, mėtų lapais bei citrina ir visiems žinomu lietuvišku užkandžiu – stilingai patiektu šviežiu agurkėliu ir medumi. Pirmasis šaltas užkandis – vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties kiaušinio tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais.
Karštajam užkandžiui svečiai ragaus troškintos veršienos žandenų su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis. Dar mažiau įprastas bus pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su šviežiomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skrudintais lazdynų riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra.
Desertui bus ragaujama medaus torto su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis, „Žagarės“ trauktine ir avių pieno jogurto koralu. Vakaro pabaigoje – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai: specialiai paruošta itališka „Pellini“ kava.