2013-03-29 01:01

Jeigu keliausite į Londoną: kur skaniai papietauti

Britų virtuvė niekada nebuvo labai giriama, o gurmanų gurmanais vadinami prancūzai iš jos nevengia ir garsiai pasišaipyti. Kad ne visuomet pagrįstai, verta įsitikinti patiems, užsukus į vieną kitą iš tų „gerų ir stilingų“ maitinimo įstaigų, kuriose, pasak „Bloomberg“ apžvalgininkų, kokybė ir kūrybiškumas dera su prieinamomis kainomis.

„Barrafina“. Einant pro ispaniškų tapų barą Vestende ne vieną suvilioja eilė prie durų – londoniečiai ir svečiai čia ateina paragauti gerų ispaniškų produktų, profesionaliai pagamintų patiekalų. Palūkuriuoti eilėje gali tekti ilgokai, nebent ateitumėt apie 17 val. – būtent tokiu laiku dauguma iš 23 „Barrafina“ stalų yra laisvi. Daugiau – www.barrafina.co.uk

„Bocca di Lupo“. Šis mažas šeimos restoranėlis Soho rajone – vienas iš madingesnių Londone. Regioninių itališkų patiekalų kainos nedidelės, pietų patiekalai kainuoja nuo 8 GBP. „Bocca di Lupo“ vynų kortą giria kitų restoranų someljė. Daugiau – www.boccadilupo.com

„Hix Oyster & Chop House“. Didžiojoje Britanijoje yra vos keli virtuvės meistrai, įtakingesni nei Markas Hixas. Vyriausiasis virėjas ypatingą dėmesį skiria tradiciniams britų patiekalams iš sezoninių produktų, o jo idėjos kartojasi daugelio Londono maitinimo įstaigų valgiaraščiuose. „Oyster & Chop House“ netoli Smithfieldo mėsos turgaus – puiki vieta paragauti Hixo skanėstų. Trys patiekalai ir 2 taurės vyno – 37,50 GBP. Išankstinė rezervacija pravers. Daugiau – www.restaurantsetcltd.co.uk

„Lahore Kebab House“. Anot „Bloomberg“, šiuose „kebabų namuose“ patiekiamas puikus, tikras pakistanietiškas maistas už žemiausią kainą. Pagrindiniai patiekalai kainuoja apie 7 GBP. Daugiau – www.lahore-kebabhouse.com

„Launceston Place“. Restorano virtuvės komanda siūlo nuo sezono „priklausantį“ valgiaraštį, pagrįstą tradiciniais britų patiekalais.
Beje, restorano vynų sąrašas, kurį sudarė jaunas, bet įtakingas someljė Agustin Trapero, 20011 m. laimėjo britų „Tatler“ gido geriausio vynų sąrašo nominacijoje. 6 patiekalų degustacinis meniu – 60 GBP. Daugiau – www.launcestonplace-restaurant.co.uk

„The Ledbury“. Brettas Grahamas, jaunas virtuvės meistras iš Australijos, atvykęs į Londoną išsyk įsidarbino garsiame restorane „The Square“. 2005 m. atidaręs savąjį „The Ledbury“ ir sutelkęs solidžią meistrų komandą, netruko uždirbti vieną, paskiau ir antrą „Michelin“ žvaigždę. Trijų patiekalų dienos pietūs „The Ledbury“ kainuoja 24,50 GBP. Daugiau – www.theledbury.com

„Maze“. Trijų „Michelin“ žvaigždučių restoranas vadinamas Gordono Ramsay imperijos brangakmeniu.  Pasak „Bloomberg“, dėl „Maze“ gaminamų Kornvalio (Cornish) krabų, sūdytų baltųjų ridikėlių ir avokadų salotų su „Kruvinosios Meri“ šerbetu verta pėsčiomis pereiti Londoną. 4 patiekalų pietūs čia kainuoja 25 GBP. Daugiau – www.gordonramsay.com/maze

„Texture“. Restoranas, 2010 m. gavęs „Michelin“ žvaigždutę, atstovauja šiaurietiškos virtuvės tradicijoms. Savo tėvynės kulinariniam paveldui ištikimas Islandų virtuvės meistras Agnaras Sverrissonas derina čia islandų, skandinavų ir vietinius britų produktus. Restorano bendraturtis someljė Xavieras Rousset, būdamas 22-ejų, laimėjo „Ruinart Sommelier of the Year'2002“ čempionatą, o 23-ejų tapo jauniausiu pasaulyje someljė, įgijusiu „Master of Sommelier“ diplomą. Trijų patiekalų dienos pietūs kainuoja 22 GBP, degustacinis žuvų patiekalų valgiaraštis – 59 GBP. Daugiau – www.texture-restaurant.co.uk

 
52795
130817
52791