„Gastrofestival“ į Madridą trauks gurmanus

Renginyje laukiama per 100 garsių pasaulio virtuvės vyriausiųjų virėjų, vyks 30 kūrybos dirbtuvių, 18 iš jų surengs pasaulio kulinarijos žvaigždės, vyks daugiau nei 40 įvairių produktų parodų, paskaitų, seminarų, veiks „Enofusion“ – vyno sala „Madrid Fusion“ erdvėje ir t. t.
Šventė visiems
„Madrid Fusion“ – renginys profesionalams. Kitas, ketvirtus metus jį lydintis „Gastrofestival“, skirtas plačiosioms masėms. Taigi nuo sausio 19 d. iki vasario 3 d. aukštoji virtuvė persikels į Madrido gatves – čia vyks „Gastrofestival‘ 2013“ – kasmet vis populiaresnis, sutraukiantis į Ispanijos sostinę vis daugiau turistų.
„Gastrofestival“ yra vienas iš pagrindinių Madrido kultūrinių ir turistinių renginių. Ispanijos vyriausybės internetiniame puslapyje jis vadinamas vienu iš labiausiai įsidėmėtinų projektų, iniciatyva Ispanijos įvaizdžiui gerinti. Restoranai, kokteilių barai, kulinarijos mokyklos, gurmanų parduotuvėlės, drabužių ir aksesuarų parduotuvės, kultūros institucijos, koncertų salės, meno galerijos ir muziejai – visa tai yra plačios programos dalys, o visa programa suskirstyta į 6 kategorijas: jutiminė patirtis, gastronomijos kultūra, Madrido gurmanams, gastronomijos mados, gastronominė sveikata ir vyno kultūra.
Pranešama, kad šiemet festivalyje dalyvaus apie 300 įmonių. Vieni festivalio rėmėjų „American Express“ pristatys programą „Pietūs su žvaigžde“ („Dinner with the stars“). Tai galimybė pasimėgauti įvairių vyriausiųjų virėjų, diktuojančių pasaulio virtuvės madas, Madrido maitinimo įstaigose ruošiamais patiekalais. Pvz., garsus lenkų virtuvės meistras Wojciechas M. Amaro iš restorano „Atelier Amaro“ Varšuvoje dirbs restorane „Europa Deco“, jis veikia Madrido viešbutyje „Urban Hotel“.
Jaunas, tačiau pasaulyje žinomiems savo mokytojams Markui Bestui, Hestonui Blumenthaliui, Seji Yamamoto, Victorui Arguinzonizui, Rene Redzepi gėdos nedarantis italas Lorenzo Cogo, kaitinantis puodus gimtosios Italijos mieste Vinčenzoje veikiančiame restorane „El Coq“, darbuosis „La Terraza del Casino“. Kolumbietis Jorge Rauschas iš Bogotos restorano „Criterion“ ruoš Ispanijos karaliaus Juano Carloso I ir karalienės Sofios mėgstamame restorane „Zalacain“. Jo kraštietis Juanas Manuelis Barrientos iš „El Cielo“ savo patiekalais stebins „Dassa Bassa“ lankytojus, britas Simonas Roganas iš restorano „L‘Enclume“ dirbs restorane „Cibeles Palace“ ir t. t.
Visa „Pietų su žvaigžde“, taip pat „Gastrofestival 2013“ programa – www.esmadrid.com/gastrofestival.