2021-04-23 14:08

Išlaidos baruose ir restoranuose pirmąją jų atlaisvinimo dieną augo 63%

Po antro karantino Vilniuje atidarytos lauko kavinės. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Po antro karantino Vilniuje atidarytos lauko kavinės. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Ketvirtadienį įsigaliojus leidimui klientus aptarnauti lauke, baruose, restoranuose ir viešojo maitinimo įstaigose vartotojai išleido 63% daugiau nei praėjusį ketvirtadienį, rodo finansų platformos „Revolut“, turinčios daugiau nei 300.000 klientų Lietuvoje, vartojimo duomenys. 

Vien baruose vartotojai išleido 2,5 karto daugiau nei praėjusį ketvirtadienį. Vidutinė vieno kliento baruose išleista suma siekė 12 Eur.

Aktyviausi barų lankytojai – 25-34 metų amžiaus vyrai.

Vien restoranuose ir viešojo maitinimo įstaigose (t.y. maitinimo vietose) išlaidos ketvirtadienį buvo 50% didesnės nei prieš savaitę.

embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/862?placement=

Visgi palyginti su įprastu ketvirtadieniu iki pandemijos, baruose ir restoranuose vis dar išleidžiama kone perpus mažiau – tam įtakos greičiausiai turėjo gerokai sugriežtintos barų lankymo taisyklės, apribotas darbo laikas ir lyg tyčia subjuręs oras, rašoma pranešime.

Vyriausybės sprendimu nuo ketvirtadienio, balandžio 22 d., veiklą lauke nuo 7 iki 21 valandos gali atnaujinti viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus vieno namų ūkio narius.

Taip pat gali veikti maitinimo įstaigos, esančios jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie staliukų.

52795
130817
52791