2024-05-29 08:45

D. Katinas ant VŽ atvirumo kėdutės: nuo restoranų bankroto iki „Bocuse d'Or“

Verslininkas-kūrybininkas Darius Katinas, „Bocuse d'Or Lietuva“ prezidentas. VŽ nuotr.
Verslininkas-kūrybininkas Darius Katinas, „Bocuse d'Or Lietuva“ prezidentas. VŽ nuotr.
„Verslo žinių“ pašnekovas Darius Katinas, save vadinantis verslininku-kūrybininku, o Lietuvos gastronomijos pasaulyje žinomas dėl „Tokajaus princo“ titulo ir vengriškos virtuvės restoranų „Csarda“, šiems bankrutavus, gerai dešimčiai metų išnyko iš viešumos. Pernai rudenį vėl iškilo, paskelbęs, jog legendinio prancūzų šefo Paulo Bocuse inicijuotas pasaulio kulinarijos konkursas „Bocuse d‘Or“ į savo glėbį pagaliau priėmė Lietuvą. „Aš visą gyvenimą darau, kas man patinka, o šitame etape – ypatingai“, – VŽ podkaste atvirai sako pašnekovas.

podcast::8Qx4hPCX

„Bocuse d'Or“ buvo labiau mano asmeninė ambicija ir asmeninis tikslas. Todėl, kad nuo 2005 m. mačiau didelį Lietuvos gastronomijos potencialą“, – sako Darius Katinas, „Bocuse d‘Or Lietuva“ prezidentas, ilgus metus dirbantis restoranų versle ir įdėjęs daug pastangų, kad ši „organizacija ateitų į Lietuvą“. Anot jo, svarbiausias jos tikslas Lietuvoje – kelti mūsų šefų meistriškumo lygį ir 2025 m. surengti Lietuvos „Bocuse d‘Or“ atranką, kurioje būtų išrinktas atstovas dalyvauti 2026-ųjų Europos „Bocuse d'Or“ konkurse. 

52795
130817
52791