Lietuviškos interpretacijos su makaronais
„Ertlio namą“, 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąraše užimantį 9-ą vietą, jo įkūrėjas ir šefas Tomas Rimydis vadina istorinės lietuviškos virtuvės restoranu, daug laiko skiria senosioms kulinarinėms tradicijoms tyrinėti, tikina, jog visur kišamos bulvės nėra pagrindinis mūsų virtuvės produktas ir savo restorane jų išvis nenaudoja.
Anot jo, XIV–XV a. sandūroje Europoje makaronai jau buvo žinomi. Manoma, kad pirmieji jų patiekalai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforza, Lietuvos-Lenkijos kunigaikštiene. Labiausiai su tuo laikotarpiu siejama lazanija, kuri anuomet buvo valgoma Lietuvos didikų dvaruose. Vėliau panašios lietuvių kulinarinės interpretacijos atsirado lazankų ar skrylių pavadinimais.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai