Vabzdžių maistui augintojai Lietuvoje: šaršalas dėl svirplių – ir į naudą

„Per savaitę sulaukiame bent vieno dviejų skambučių, užklausų, ar verta auginti vabzdžius, nuo ko geriausia pradėti. Kodėl gi ne? Jei žmogus tam nusiteikęs rimtai, tegul tik imasi. Kol kas mūsų – svirplių augintojų ir perdirbėjų – yra palyginti nedaug, todėl kiekvienas naujas žaidėjas prisidėtų prie vartotojų edukacijos“, – sako Donatas Glušauskas, UAB „Acheta“ bendraturtis, direktorius.
Nors užsienyje vabzdžius vartoti maistui yra ne naujiena, Lietuvoje dar daug kam gana neįprasta. Ypač reakcija paaštrėjo sausio pradžioje, kai Europos Komisija patvirtino reglamentą, leidžiantį prekiauti užšaldytais, džiovintais ir miltelių pavidalo naminiais svirpliais.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai