Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-08-11 08:45

Kada nebankrutuoti restoranui: istorijos pamokos, pavojingiausias amžius ir Palangos fenomenas

Aurimas Kačinskas, „Creditinfo Lietuvos“ generalinis direktorius, Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, gastronomijos konsultacijų agentūros „Kitchen Rules“ įkūrėjos. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Aurimas Kačinskas, „Creditinfo Lietuvos“ generalinis direktorius, Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, gastronomijos konsultacijų agentūros „Kitchen Rules“ įkūrėjos. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Šiemet restoranų bankrotų užfiksuota daugiau negu per visus 2021 m., tačiau šie skaičiai – ne blogiausi per pastaruosius 20 metų. Nuo 2000 m. atsisveikino 1.638 restoranai, o jų patirtis rodo, kad pavojingiausi 3–4 verslo metai, kai dingsta romantika ir prasideda darbas. Specialistai pataria, kaip dirbti nuo pradžių ir sumažinti nesėkmės tikimybę.

Restoranų bankrotų skaičius šiemet jau ketvirtadaliu didesnis nei 2021 m., parodė kredito biuro „Creditinfo Lietuva“ analizė. 2022-aisiais nuo sausio iki rugpjūčio užfiksuoti 66 restoranų bankrotai, kai pernai per visus metus bankrotų buvo 53.

Aurimas Kačinskas, „Creditinfo Lietuvos“ generalinis direktorius, tokį pokytį sieja su valstybės pagalbos verslui pabaiga – pernai nuo juodžiausio scenarijaus dar apsaugojo teikiamos paramos priemonės – mokesčių atidėjimas, kompensacijos už prastovas darbuotojams. Restoranai, nusprendę tęsti veiklą, paramą aktyviai naudojo ir tikėjosi verslą atsigausiant nuslopus pandemijai.

52795
130817
52791