Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-06-27 08:45

Trijų Kauno restoranų autorius: kaip sukurti restoraną, kur kiti kojos nekeltų

Augustinas Bakutis, virtuvės šefas, restoranų „Baking Mad Hidden Lab“, „Hattori Sushi“ ir „Šventas dūmas“ Kaune įkūrėjas. VŽ koliažas.
Augustinas Bakutis, virtuvės šefas, restoranų „Baking Mad Hidden Lab“, „Hattori Sushi“ ir „Šventas dūmas“ Kaune įkūrėjas. VŽ koliažas.
Vienas po kito trys skirtingi restoranai Kaune per ketverius metus, bet tik tada, kai atsiranda erdvės įgyvendinti sukurtą koncepciją – nuo mėsainių, grill patiekalų restorano „Baking Mad Hidden Lab“, paremto serialo „Breaking Bad“ motyvais, iki Pietų Amerikos mitologija ir smilkalų persmelkto „Švento dūmo“. Restoranų taisyklė – „vieta, vieta, vieta“ – keičiasi, nes idėja leidžia sukurti tokią vietą, kur kiti kojos nekeltų ne tik kurti restorano.

Augustinas Bakutis, trijų restoranų Kaune autorius, sako, kad vaikosi tik idėjos, kuriai įgyvendinti reikia tinkamos vietos. Tad jeigu būtų vietų, patalpų – galėtų būti gal ir daugiau restoranų, nes idėjų jis turi daug. Be to, vieta nereiškia vien lokacijos mieste – pašnekovas imasi kurti restoranus ten, kur pagal būklę, retas investuotų, bet patikina – vieta ir nėra svarbiausia, juk yra vietų, kurias laiko tik idėja.

„Man patinka susirasti ką nors, ne kur labai gražu ir tvarkinga, bet kur visiškai apleista ir labai blogai, padaryti ką nors kitokio. Pavyzdžiui, kai atėjome į šiuos rūsius, kur dabar yra „Hattori Sushi“, buvo neįmanoma pažinti, kas čia buvo prieš tai. Visi, kas ateidavo, sakydavo: tikiuosi, nesiruoši čia ko nors daryti. Sakiau: važiuojam, bus įdomu, – pasakoja pašnekovas. – Prikeli tą vietą ir suteiki jai naują gyvenimą. Taip buvo ir patalpose Šv. Gertrūdos gatvėje – vietos reputacija baisi, vidus – baisus. Net statybininkai atėję klausė: ar tikrai nori daryti? Sakiau: turiu idėją – man čia turi būti Pietų Amerika – smilkalai ir medžiai viduje.“

52795
130817
52791