Mėsos pagaminta daugiau, pieno - mažiau
Statistikos departamentas skelbia, kad mėsos gamyba išaugo dėl didesnio paskerstų galvijų ir papjautų paukščių skaičiaus. Paskerstų galvijų skaičius išaugo 18.300 arba 11 %, papjautų paukščių – 4,1 mln., arba 8%.
Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintos mėsos dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė 29%, pieno – 79%, kiaušinių – 25%.
Skaičiuojama, kad vienam Lietuvos gyventojui vidutiniškai buvo pagaminta 83 kg mėsos skerdenos, o tai yra 6 kg daugiau nei 2014-aisiais. Didžiausią dalį tradiciškai sudarė kiauliena - 29 kg.
Pieno vienam šalies gyventojui vidutiniškai buvo pagaminta 598 kg, arba 14 kg mažiau nei 2014 m., kiaušinių – 271, arba 4 kiaušiniais mažiau nei 2014 m.
Palyginimui Latvijoje vienam gyventojui 2015 m. buvo pagaminta 43 kg mėsos, 495 kg pieno, 353 kiaušiniai, Estijoje – 64 kg mėsos, 596 kg pieno ir 155 kiaušiniai.