Pieno pagaminama ir per daug, ir per mažai
Teoriškai šalies ūkiuose pagaminama tiek pieno, kiek didžiosioms perdirbimo įmonėms turėtų pakakti, tačiau 20–30% jo vis dėlto importuojama iš Latvijos ir Estijos.
„Perdirbėjų nuolat klausia, kodėl jie perka latvišką ar estišką pieną, nors Lietuvoje yra jo perteklius. Lietuvoje mums trūksta pačios aukščiausios kokybės pieno, kurį paprastai pagamina tik stambesni ūkiai, investavę į kokybę“, – sako Egidijus Simonis, pieno perdirbėjų asociacijos Pieno centro vadovas.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai