Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-12-10 10:20
2025-12-10 05:45
2025-12-05 05:45
2025-12-04 05:45
RĖMIMAS
2025-12-03 08:47
2025-12-02 14:14
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Kodėl su tokia kaip ant mielių kylančia ekonomika, augant atlyginimams, žmonės mažiau lankosi restoranuose, kažkur kažkas nesueina.
Damn it, pasirodo visgi yra kažkoks lietuvių jautrumas kainai… O tik +20% tetrūko iki Švedijos…
Užtruko laiko kol susivartojo covido paramos :)
Pakeltos palūkanų normos daro savo darbą. Kai per mėnesį reikia sumokėti 200-500 eurų daugiau nei prie nulinių palūkanų, tai net ir esant galimybei, vistiek bandai taupyti ten, kur nėra būtina. Niekada nebuvau dažnas restoranų lankytojas. Bet per paskutinius metus lankymųsi skaičių dar labiau sumažinau: Lietuvoje kainos jau tapo neadekvačios, palyginti su maisto ir aptarnavimo kokybe, kurią galiu gauti Italijoje ar Ispanijoje.
Tai kad absoliuti dauguma knaipiu naudoja pigiausius produktus, maistas slykstus ir nesveikas. Jau nekalbu apie tai, kad nulis i prieki, nulis pastangu. Restoranai savo meniu 3metus nekeicia 🤣🤣🤣
Čia ir yra esmė. Kainos pakilo, o runkeliai virtuvėse nepasikeitė
Neesu dažnas kavinių - restoranų lankytojas, bet kai taip smarkiai išaugo kainos, tai kažkaip sumažinau lankymasi, nes gaunamos kokybės maistas ir kainos Palyginti su Italija, Prancūzija ar Ispanija neadekvačios pasidarė.
Įdomu būtų sužinoti, kuri dalis restoranų apyvartos sumažėjimo tenka gyviems lankytojams, o kuri pristatomo maisto paslaugai. Atvėsusio maisto iš dėžutės su papildomais pristatymo kaštais racionaliau atsisakyti, nei apsilankymo maitinimo įstaigoje, kur dar papildomai lošia ir socializacijos aspektas.
Namie gamintas maistas - skaniausias.