Lietuvos gastronomijos forume – 14 „Michelin“ žvaigždėmis įvertintų šefų

Publikuota: 2019-10-15

Forumas – Lietuvos, svečiai – užjūrio. Taip knieti pavadinti gastronomijos renginį Vilniuje, kuriame dalyvauja solidus būrys „Michelin“ žvaigždėmis įvertintų virtuvės šefų. Gastronomijos šventė „Litexpo“ parodų centre vyksta spalio 15 ir 16 dienomis.

Antrojo Lietuvos gastronomijos forumo (LGF, pirmasis vyko 2017 m., jo iniciatorius – virtuvės šefas Liutauras Čeprackas) programoje – pranešimai apie restoranų verslo ypatumus, Lietuvos istorinę virtuvę, daugiakultūriškumą gastronomijoje ir kt.

Ypatinga dovana vyno mėgėjams vadinama vyno magistro iš Ispanijos Fernando Mora degustacija „Aukštai virš jūros lygio auganti „Garnacha“ ir pranešimas „Pasaulinės vyno mados – „Garnacha“ renesansas“. Arūnas Starkus, vilniškio „Vyno klubo“ įkūrėjas ir vadovas savo pranešime apžvelgs Lietuvos Vyriausybės alkoholio kontrolės politikos sėkmes ir nesėkmes 2017–2019 metais.

Martynas Pravilonis, vyriausiasis „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ someljė, Pasaulio someljė čempionato 4 vietos laimėtojas, pasakos apie someljė vaidmenį šių laikų restorane nuo vyno pateikimo iki rinkodaros.

„Michelin“ reikalai

Svarstantiems, kada (ir kuris) pirmasis Lietuvos restoranas įsisegs „Michelin“ žvaigždutę, verta paklausyti virtuvės šefų, kurie savo kailiu patyrė, ką reiškia gauti vieną, du ar tris „Michelin‘us“. Antai gurmanų linksniuojamo, Kopenhagoje veikiančio restorano „Geranium“ (3 “Michelin” žvaigždutės, 5 vieta geriausių pasaulio restoranų 50-uke) rinkodaros vadovė Virginia Anne Newton pasakos, kokių pastangų restorano komandai prireikia norint išsilaikyti geriausių pasaulio restoranų topuose ir kopiant vis aukštyn.

Dar viena LGF kryptis – šefų demonstracijos. Tarp svečių – Anthony Genovese iš restorano „Il Pagliaccio“ Italijoje (2 „Michelin“ žvaigždutės), jo tautietis Andrea Aprea iš restorano „VUN“ (taip pat du „Michelin‘ai“), ispanų virtuvės šefas Diego Munoz iš „Le Cordon Bleu“ kulinarijos mokyklos Madride, Ryohei Heida iš Taivano, kurio restoranas „Shoun RyuGin“ irgi turi porą „Michelin“ žvaigždučių.

Tarp svečių – ir Oriol Castro iš Ispanijos, vienas iš restorano „Disfrutar“ (dvi „Michelin“ žvaigždės) šefų. Restoranas yra pelnęs 9-ąją vietą 50-ies geriausių pasaulio restoranų 2019-ųjų reitinge.

Lietuvai šefų demonstracijose atstovaus Martynas Praškevičius, Vytautas Samavičius, Matas Paulinas ir Martynas Meidus. Restoranai, kurių virtuvėms jie vadovauja, užima aukščiausias „30 geriausių Lietuvos restoranų“ sąrašo vietas.

Svečių ir pranešimų programoje kur kas daugiau, ji skelbiama čia.

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Vyno ir desertų čempionatas: už laimėtojų nugaros – geriausi latvių ir estų restoranai

Lapkričio 18 d. Vilniuje vykusio 10-ojo atvirojo Vyno ir desertų derinių čempionato pirmąsias vietas užėmė...

Laisvalaikis
2019.11.19
 Vakarienė Helsinkyje: kur pasukti Premium

Suomių virtuvės meistrai gerokai vėliau nei švedai ar danai prisijungė prie vadinamosios Šiaurės šalių...

Laisvalaikis
2019.11.17
Šveicarai ir toliau kaups kavos atsargas karui

Šveicarai nebūtų šveicarai, jei nepasirengtų bet kuriam gyvenimo atvejui. Tai šalis, kurioje kiekviena šeima...

Laisvalaikis
2019.11.16
„Jau pilnametis“: taujėniškio plėtros greitis – du restoranai per sezoną Premium

Atidaryti du naujus restoranus per keturis mėnesius – ambicingas uždavinys net maitinimo sektoriaus...

Gazelė
2019.11.14
Ką daryti, kai stresas tampa pagrindiniu patiekalu Premium

Visi žinome, kad stresas kenkia svei­katai, bet ne mažiau kenksmingi gali būti ir būdai, kaip su juo...

Laisvalaikis
2019.11.11
Maisto ir gėrimų paroda BAF: degustacijos, diskusijos, meno instaliacijos

Lapkričio 8 ir 9 d. Vilniuje, parodų centre „Litexpo“, tęsiasi Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF. Čia...

Paslaugos
2019.11.08
Rūkyti Neringos karšiai – Seimo rankose

Neringiškiai sujudo: jeigu nebus pakeisti įstatymai ar priimtos jų pataisos, kyla grėsmė išnykti pamario...

Laisvalaikis
2019.11.05
Vynas metus bus brandinamas kosmose

12 butelių puikaus prancūziško bordo metus bus brandinami Tarptautinėje kosmoso stotyje (International Space...

Laisvalaikis
2019.11.05
Gastronomijos savaitė kviečia į gurmaniškas ekskursijas 

Lapkričio 4–10 d. Lietuvoje skelbiama Gastronomijos savaitė. Jos metu gero maisto gerbėjai kviečiami iš...

Laisvalaikis
2019.11.02
Interneto naudotojai jau dešimtmetį stebi „McDonald‘s“ mėsainio irimo procesą

Praėjus dešimtmečiui po to, kai Islandijoje buvo uždarytas paskutinis „McDonald‘s“ restoranas, tūkstančiai...

Laisvalaikis
2019.11.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau