Naujo verslo ašis – obuoliai
„Vilniuje pilna ir vyninių, ir aludžių, o tokios kavinės, kurioje būtų prekiaujama vien sidru ar kalvadosu, nėra ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Kodėl įkūrėme tokią kavinę? Todėl, kad nenorėjome eiti jau numintais keliais, o siekėme pasiūlyti ką nors nematyta ir nauja. Manau, pataikėme į dešimtuką, nes tie, kurie užsuka pas mus, maloniai nustemba, o paskui grįžta dar ne sykį“, – aiškina Mantas Urbonas, „Sarkozy“ bendraturtis.
Idėją pardavinėti sidrą ir kalvadosą vyras brandino senokai – besisvečiuojant Normandijoje jam didelį įspūdį padarė kaimuose esančios užeigėlės, kur rinkdavosi bendruomenės ir būdavo ragaujama vietos ūkininkų pagaminto sidro.
„Taip užsimezgė pažintis su tenykščiais ūkininkais, ji labai pravertė kuriant verslą: jei nebūtume ūkininkų pažinoję asmeniškai, kažin ar juos sudomintų kažkokių lietuvių noras pardavinėti jų sidrą, nes kiekius pirkome palyginti nedidelius, norėjome pristatyti kuo platesnį asortimentą. Vis dėlto jie sutiko bendradarbiauti, taigi tapome savotiškais Normandijos obuolių ambasadoriais Vilniuje“, – šypsosi pašnekovas.
Šiuo metu „Sarkozy“, įsikūręs „Žinijos“ draugijos patalpose, galima rasti įvairiausių sidro rūšių, kurių butelis kainuoja nuo keliolikos iki 25 Lt. Taip pat yra platus kalvadoso, kainuojančio nuo 39 iki 160 Lt, pasirinkimas.
Žinoma, čia galima paskanauti įvairių obuolių sulčių, arbatų su obuoliais, užkandžių ir bandelių su šiais vaisiais, taip pat įsigyti įvairių obuolienių.
„Obuolys artimas kiekvienam lietuviui, todėl čia jis karaliauja. Ateityje ne tik žadame plėsti produktų iš obuolių ar su obuoliais pasirinkimą, bet lankytojus sudominti ir įvairiais edukaciniais renginiais, pavyzdžiui, kviesime ūkininkų, kad papasakotų apie obuolių rūšis, rudenį rengsime parodomuosius sulčių spaudimus“, – netolimos ateities planais dalijasi p. Urbonas.