„Vilniaus duona“ į Panevėžio kepyklą investuoja 1,4 mln. Eur

„Panevėžyje esanti kepykla modernizuojama po bene 12 metų, todėl siekiant didinti našumą, vystyti plėtrą ir patenkinti kintančius duonos vartotojų poreikius, atnaujinimo darbai yra vertinami kaip svarbus bendrovės strateginis žingsnis, – pranešime spaudai cituojamas Artūras Kokoškinas, UAB „Vilniaus duona“ komercijos direktorius. – Be to, siekiame dar labiau gerinti darbo sąlygas, todėl dalis atnaujinimo darbų orientuoti būtent į darbuotojus.“
Vykdant jau ketvirtąjį modernizacijos etapą Panevėžio kepykloje bus įrengtas 121 kv. m žaliavų priestatas su stogine. Taip bus tų išspręsta sandėlių trūkumo problema – jų plotas padidės daugiau nei dvigubai.
Modernizavus kepyklos vėdinimo sistemas ir įrengus šaldymo sistemas šiltajam metų periodui, 1,5 karto didės kepyklos ventiliacijos sistemos našumas. Šie patobulinimai pagerins šiluminės aplinkos darbo vietose būklę, stabilizuos duonos tešlos ruošimo technologinius procesus ir pagerins iškeptos duonos aušinimą prieš pakuojant.
Kepykloje bus atliekamas fasadų remontas ir atnaujinimas, langų keitimas, arkų šiltinimas, miltų sandėlio sienų uždengimas daugiasluoksnėmis medžiagomis. Šie pokyčiai padės sumažinti šildymo kaštus ir taupyti energijos išteklius.
Bus atliekami ir kiti darbai, pagerinantys pastato būklę ir saugumą.
Nuo 1965 m. veikiančios Panevėžio kepyklos gamybos apimtis – 50–60 t produkcijos per dieną. Šiuo metu Panevėžyje kepama prekės ženklų „Agota“, „Urtė“, „Goja“ ir „Autentiškų“ duonos šeimų produkcija. Tiek Panevėžyje, tiek Vilniuje kepama „Sostinės“, „Sumuštinių“ ir „Lietuvaitė“ prekės ženklų produkcija.
Lietuvoje veikia dvi UAB „Vilniaus duona“ priklausančios kepyklos. 2018-aisiais bendrovės apyvarta siekė 34,8 mln. Eur.