2017-08-12 08:36

0 promilių užeigos lankomos, jų idėjų – apstu

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Viešojo maitinimo sektoriuje vieniems baiminantis galimų priemonių kovoti su dideliu alkoholio vartojimu, kiti sako, kad savo baruose, kavinėse ar restoranuose alkoholinių gėrimų apskritai nesiūlo, bet klientų dėl to nepraranda ir siūlo pasižvalgyti svetur, kur pilna 0 promilių vietų idėjų, kurias galima įgyvendinti Lietuvoje.

„Maitinimo įstaigų, kuriose nėra alkoholio, daugėja. Vien priešais mūsų pieno barą Laisvės alėjoje yra dvi kavinės, kuriose neprekiaujama alkoholiu. O greta mūsų buvęs naktinis klubas buvo uždarytas“, – prieš pusketvirtų metų įkurto pieno kokteilių baro kaimynystę Laisvės alėjoje pristato Justinas Buividas, UAB „Milkosa“, valdančios pieno kokteilių barą „Osa“, direktorius ir bendraturtis.

Per mėnesį 15.000 Eur apyvartą pasiekiantis baras dirba iki 8 val. vakaro ir sulaukia vakarinių klientų, kurių nevilioja jokiomis akcijomis. Šių Verslininkas sako, kad vakariniai klientai pasidalija – į vienus barus einama išgerti, į kitus – pavalgyti, tad kuriasi naujos vietos, kurios alkoholio nesiūlo, o klientai jo ir nepasigenda.

„Naujas salotų ir sulčių baras, kuriame galima greitai gauti sveiko maisto, naujos spurginės, vaflinės – vis atsiranda smulkaus verslo, kuris nesiūlo alkoholio, žmonės fotografuoja ir feisbuke dalijasi įvairių „crazy“ kokteilių, kuriuose nėra nė lašo alkoholio, nuotraukomis, o užsienyje yra dar tiek daug dalykų, kuriuos galime padaryti čia“, – apibendrina p. Buividas.

Visą straipsnį skaitykite čia.

52795
130817
52791