2024-06-05 23:00

Pirmasis virtuvės meistras lietuvis, gavęs „Michelin“ žvaigždę: niekas nesitikėjo, kad aš ją gausiu

Iš kairės: Roger Asakil Joya, „Sabi Omakase“ ir „Sabi Sushi“ restoranų tinklų įkūrėjas ir bendrasavininkis, ir Airis Zapašnikas, restorano „Sabi Omakase Oslo“ virtuvės šefas ir vadovas. „MICHELIN Guide“ nuotr.
Iš kairės: Roger Asakil Joya, „Sabi Omakase“ ir „Sabi Sushi“ restoranų tinklų įkūrėjas ir bendrasavininkis, ir Airis Zapašnikas, restorano „Sabi Omakase Oslo“ virtuvės šefas ir vadovas. „MICHELIN Guide“ nuotr.
Gal ir ne veltui sakoma, kad savame krašte pranašu nebūsi: pirmasis lietuvis virtuvės meistras, gavęs „Michelin“ gido žvaigždę, dirba Norvegijoje: pernai ja buvo įvertintas Osle veikiantis restoranas „Sabi Omakase Oslo“, kurio virtuvei vadovauja Airis Zapašnikas. Šių metų gegužės pabaigoje vykusiuose Šiaurės šalių „Michelin“ gido apdovanojimuose ji buvo vėl patvirtinta. VŽ podkaste A. Zapašnikas pasakoja apie „Michelin“ gido įvertinimo kainą, savo kelią į japonų virtuvę, finansiškai sveiko restorano auginimą ir į ką neverta kreipti dėmesio, siekiant pirmosios „Michelin“ žvaigždės.

podcast::Q5MINtRt

„Michelin“ žvaigždė į VŽ pašnekovo skreitą iš dangaus nenukrito. Prieš jam atvykstant dirbti į „Sabi Omakase Oslo“, restoranas jau buvo užsidirbęs vieną žvaigždę, bet kadangi keitėsi ir restorano pavadinimas, ir šefas, laikantis gido taisyklių, žvaigždė buvo atimta ir viską reikėjo pradėti iš naujo.

52795
130817
52791